Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ>Τοπικές Δράσεις>«Συμπαράσταση στους καθαριστές των σχολείων»

«Συμπαράσταση στους καθαριστές των σχολείων»

katharistriaΣε 24ωρη απεργία προχώρησαν τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στην καθαριότητα Δημόσιων Σχολείων τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής δήλωσε τη συμπαράστασή της στους καθαριστές και τις καθαρίστριες των σχολείων της πόλης.

«Η Ένωση Αγ. Παρασκευής δηλώνει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των ανθρώπων που φροντίζουν για την καθαριότητα των σχολείων των παιδιών μας  και στηρίζει το δίκαιο αίτημά τους για μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ)».

Η καθαριότητα των σχολείων είναι μια πάγια και διαρκής ανάγκη και πρέπει να αντιμετωπίζεται ενιαία και χωρίς διακρίσεις για όλα τα σχολεία της χώρας με μόνιμους/ες καθαριστές πλήρους απασχόλησης, αξιοπρεπώς αμειβόμενους/ες, με κατοχυρωμένες εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα που απορρέουν από τις συλλογικές συμβάσεις του κλάδου. 

Οι σχολικές μονάδες είναι ζωντανοί οργανισμοί και πρέπει σαφώς και ρητά  να εξασφαλίζεται  η καθαριότητά τους κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους (πρωινή καθαριότητα).

Η κατάργηση μόνιμου προσωπικού -και-  στον τομέα της καθαριότητας είναι μια ακόμη πληγή για τα σχολεία μας που πρέπει να διορθωθεί άμεσα. 

Για μας τους γονείς, είναι απαραίτητη η σωστή λειτουργία των σχολείων σε όλους τους τομείς, γιατί καθορίζει την καθημερινότητα των παιδιών μας και βοηθάει στην παιδαγωγική ανάπτυξη τους. 

Τα σχολεία δεν είναι και δεν πρέπει να είναι λογιστικοί πίνακες με έσοδα και έξοδα και ισολογισμούς, είναι ο ζωτικός χώρος της νεολαίας μας που είναι η μοναδική ελπίδα για το μέλλον μας.

Για την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής παραμένει πάγια θέση ο αποκλεισμός πάσης φύσεως ιδιωτικών συνεργείων καθαριότητας από τα σχολεία μας. 

Τα παιδιά μας δικαιούνται καθαρά σχολεία καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Η υγεία των παιδιών μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη».

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ > ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης