Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ>Εκπαίδευση>«Η γνώση είναι δύναμή μας»

«Η γνώση είναι δύναμή μας»

enosi imerida amarysiaΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο η Ημερίδα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής με θέμα: «Η γνώση είναι η δύναμή μας».

«Η μεγάλη ανανέωση των μελών μας και η είσοδος πολλών νέων γονέων στους Συλλόγους και την Ένωση μας οδήγησε στη διενέργεια της δεύτερης αυτής ημερίδας , τρία χρόνια μετά την πρώτη (τον Οκτώβρη του 2014)», λέει ο Σύλλογος. Μεγάλη ήταν  η συμμετοχή από τους  Συλλόγους και τους αντιπροσώπους  τους με εκπροσώπηση όλων των Συλλόγων-μελών. 

Αναλύθηκαν διεξοδικά με τεκμηριωμένες εισηγήσεις τα θέματα που απασχολούν τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων, ο θεσμικός ρόλος των Συλλόγων και η σχέση τους με τους φορείς, το νομικό πλαίσιο, ο ρόλος και οι αρμοδιότητες των θεσμικών οργάνων  καθώς και οι στόχοι του γονεϊκού κινήματος. Στο τέλος της κάθε ενότητας ακολουθούσαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις – απαντήσεις από τους παρευρισκομένους. Κύριο χαρακτηριστικό της ημερίδας αυτής ήταν η προσεκτική ακρόαση και το αμείωτο ενδιαφέρον σε όλα τα θέματα που αναπτύχθηκαν με τον αριθμό των μελών να μένει σχεδόν αμετάβλητος καθ’όλη τη διάρκεια της ημερίδας που ξεπέρασε τις τέσσερις ώρες.

Όλο το υλικό της ημερίδας θα αναρτηθεί πολύ σύντομα στο blog της Ένωσης  www.enosigoneonagiasparaskevis.wordpress.com   και θα διανεμηθεί ηλεκτρονικά στους Συλλόγους, τους αντιπροσώπους μας και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε θερμά:

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής κ. Β. Αλεξόπουλος που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό καθώς και  εκπρόσωποι από τέσσερις Ενώσεις του Βόρειου Τομέα : Ν. Ιωνίας , το μέλος κ. Β.  Παρασκευόπουλος, Χαλανδρίου η Πρόεδρος κ. Σ. Πετράκου, Χολαργού-Παπάγου το μέλος κ. Α. Γιαννικοπούλου και Πεύκης-Λυκόβρυσης ο Πρόεδρος κ. Ν. Κελέκης καθώς και η κ. Ν. Χαμηλοθώρη από το blog «Γονέων Δράσεις».  Την ημερίδα επίσης παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί κ. Γ. Λαδά - προϊσταμένη του 13ου Νηπιαγωγείου, ο  κ. Γ. Λογοθέτης - δ/ντής του 7ου Δημοτικού και ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, ο κ. Δερματάς - δ/ντής του 1ου Γυμνασίου και ο κ. Α. Γκιζιώτης εκπρόσωπος της Α-Γ ΕΛΜΕ , επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του γονεϊκού κινήματος.

Από τη Δημοτική Αρχή και μετά από πρόσκλησή μας παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν την εκδήλωσή μας ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κ. Π. Γκόνης, η πρόεδρος της Α΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και τέως πρόεδρος της Ένωσης κ. Α. Μπασακίδου –Καράμπελα και ο πρόεδρος της Β΄ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Β. Τραυλός.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τα μέλη των Συλλόγων μας και τους αντιπροσώπους μας που είναι η πραγματική δύναμη της Ένωσης . Ακόμα περισσότερο τα παλαιότερα μέλη της Ένωσης  κ. Λ.Ριτζάκη - τ. Πρόεδρο και μέλος της Β΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, την κ.  Α. Ζιώγα - τ. αντιπρόεδρο  και μέλος της Α΄ βάθμιας Σχολικής  Επιτροπής καθώς και την κ. Μ. Ριζκ - Καρακατσάνη τ. μέλος της Ένωσης .

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης