Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ>Εκπαίδευση>Χρυσή ετικέτα για το 1ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής

Χρυσή ετικέτα για το 1ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής

sxoleio Agias ParaskeyhsTο μοναδικό Γενικό Λύκειο στην Αττική που βραβεύτηκε με την Χρυσή πιστοποίηση ψηφιακής ασφάλειας και 1 από τα 4 λύκεια που έλαβαν eSafety πανελλαδικά

Τα σχολεία έχουν την υποχρέωση να παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον και ασφαλή πρόσβαση στην ψηφιακή τεχνολογία ως μέρος της παιδαγωγικής διαδικασίας. Η Πιστοποίηση eSafety Label αποτελεί ευρωπαϊκό πρόγραμμα και στοχεύει στο να βοηθήσει τα σχολεία να δημιουργήσουν ένα πιο ασφαλές, εμπλουτισμένο περιβάλλον για το προσωπικό και τους μαθητές τους. Οι καλές διαδικτυακές εμπειρίες συμβαδίζουν με μια ξεκάθαρη πολιτική του σχολείου και ένα καλά μελετημένο σχέδιο δράσης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής μπήκε στη διαδικασία πιστοποίησης το σχολικό έτος 2015-2016 και μέσα σε τρία χρόνια έγινε το μοναδικό Γενικό Λύκειο στην Αττική που βραβεύτηκε με την Χρυσή Ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας.

Η σχολική μονάδα κάθε χρόνο πραγματοποιούσε συγκεκριμένες ενέργειες βελτιώνοντας την ψηφιακή της ασφάλεια με αποτέλεσμα να εδραιωθεί ευρωπαϊκά στα σχολεία με τη χρυσή ετικέτα πιστοποίησης.

Η χρυσή ετικέτα eSafety έχει αποδοθεί μόνο σε 10 σχολεία στην Ελλάδα από τα οποία μόνο 4 είναι Γενικά Λύκεια.

«Είμαστε περήφανοι για το σχολείο μας! Ως συντονιστής θέλω να ευχαριστήσω το Σύλλογο Διδασκόντων, τον πρώην Διευθυντή κ. Μποζινάκη με τον οποίο ανεβήκαμε μαζί τα δύο πρώτα σκαλιά (χάλκινη και αργυρή ετικέτα) και τον νυν Διευθυντή κ. Αναστασίου με τον οποίο ανεβήκαμε μαζί και το τελευταίο σκαλί (χρυσή ετικέτα), για την αμέριστη στήριξή τους», λέει ο  συντονιστής της δράσης Θανάσης Μπαλάσκας, Φυσικός Ραδιοηλεκτρολόγος και  υποδιευθυντής 1ου ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής.

Balaskas«Ευχαριστώ θερμά τον Εθνικό Συντονιστή του eSafety Label, κύριο Άρη Λούβρη για τις συμβουλές και την άμεση ανταπόκρισή του στις απορίες μου τα τρία τελευταία χρόνια. Οι δημότες της Αγίας Παρασκευής πρέπει να είναι περήφανοι για το εκπαιδευτικό προσωπικό της περιοχής τους καθώς από τα 10 σχολεία Πανελλαδικά που διαθέτουν χρυσή πιστοποίηση, τα δύο βρίσκονται στην Αγία Παρασκευή (6ο Δημοτικό Σχολείο και 1ο Γενικό Λύκειο). Καλώ και τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου σε δράσεις που θα αναβαθμίσουν την ψηφιακή τους ασφάλεια», συμπληρώνει.

«Νομίζω ότι όλοι μας εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και δήμος προσπαθούμε για την ουσιαστική ψηφιακή αναβάθμιση των σχολείων μας. Ο Δήμος εκτίμησε την προσπάθεια και θα βραβεύσει το σχολείο μας στα πλαίσια της 12ης μαθητικής συνάντησης την Κυριακή 6 Μαΐου, στο 2ο ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής στις επτά παρά τέταρτο το απόγευμα.

YpologistesΤο διαδίκτυο που θέλουμε πρέπει να είναι ασφαλές, παιδαγωγικό και ανθρώπινο. Οι μαθητές μας μέσα από τις δράσεις που εκπονήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια κατανόησαν καλύτερα τις προκλήσεις, τους κινδύνους, αλλά και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την ενασχόληση τους με το διαδίκτυο. Επίσης αντιλήφθηκαν ότι οι ψηφιακές δεξιότητες είναι απαραίτητες πλέον για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία. Είμαι πολύ χαρούμενος διότι ο στόχος που βάλαμε πριν από τρία χρόνια επετεύχθη με την βοήθεια όλων των συναδέλφων, των μαθητών μας, της διοίκησης του σχολείου και του Δήμου», δήλωσε στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο κ. Μπαλάσκας.

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης