Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Something is running at the gipsies’ houses

Something is running at the gipsies’ houses

Epea 10 08 2016 amarysiaΔεν μας έφτανε το θέμα που είχε προκύψει με τα νησιά του Αιγαίου και την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Ξέρεις, για τον αχυρώνα σχετικά με τη διαμάχη Ερντογάν και αντιπολίτευσης στην Τουρκία, για τα ελληνικά νησιά.

Γράφει ο Αγγελος Πολύδωρος | από τη στήλη ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ

Το αυστηρό υπουργείο μας, για να μην αναφέρει επακριβώς την παροιμία μας, έκανε λόγο για κάποιους στην Τουρκία που «μαλώνανε για ξένο αχυρώνα». Μια ελληνική παροιμία, από αυτές που δεν μεταφράζονται και την οποία μετέφρασαν στα αγγλικά  επί λέξει (μάλλον μέσω Google-Translation) σε «picking a fight for someone else’ s barn».

Και δημιουργήθηκε άλλο θέμα. Αυτή τη φορά για γέλια. Και πήραν φωτιά τα social media για τα αγγλικά των επιτελών της πρώτης φοράς Αριστερά.

Εν τάξει μωρέ, δεν τρέχει και τίποτα. Something is running at the gipsies’ houses, ή κάτι τρέχει στα γύφτικα, όπως θα έλεγαν και εκείνοι που πιστεύουν ότι «Αριστεία, ίσον αποκλεισμός και ελιτισμός».

Θηρία, οι συνταξιούχοι

Δεν ξέρεις, κυρία μου, τι πλάσμα είναι ο σημερινός συνταξιούχος. Ένας macho τύπος, στιβαρός, γεμάτος τεστοστερόνη που πρέπει να εκτονωθεί. Ένας τύπος, που επειδή δεν έχει τίποτα να κάνει, ξεκινάει, πάει στην Ηρώδου Αττικού στην Αθήνα για να αναποδογυρίσει τις κλούβες των ΜΑΤ. Όχι τι νόμιζες…

Έτσι βγήκε η μεγάλη είδηση: Έριξαν χημικά στους συνταξιούχους γιατί προσπαθούσαν, λέει, να αναποδογυρίσουν τις κλούβες της Αστυνομίας. Χημικά! Διότι πώς να αντιμετωπίσεις τέτοιους άντρακλες; Τέτοια θηρία ανήμερα.

Και ύστερα άρχισαν οι δηλώσεις. «Δεν έπρεπε να γίνει αυτό», «Να κάνουμε ΕΔΕ», «Δόθηκε εντολή για απαγόρευση χρήσης δακρυγόνων σε διαδηλώσεις συνταξιούχων», «Ο Νίκος Τόσκας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη». Τέτοια πράγματα.

Όλα τα διαβάσαμε εκτός από ένα: Ότι οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονταν για τις μειωμένες συντάξεις. Ότι η λιτότητά τους, έφτασε στο μη περαιτέρω. Αυτό πέρασε στα ψιλά.

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης