Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Νοσταλγία και Γουέστερν

Νοσταλγία και Γουέστερν

epea pteroenta foto amarysiaΆπό τη στήλη ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ -  Γράφει ο Αγγελος Πολύδωρος

«Είδες την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή;» με ρώτησε φίλος, έτοιμος να ακούσει κάποιο από τα ειρωνικά μου σχόλια και τον απογοήτευσα.

«Προτίμησα να δω την ταινία του Ταρκόφσκι “Νοσταλγία” στο άλλο κανάλι της ΕΡΤ», είπα σοβαρά προσπαθώντας να αποφύγω την τοξική συζήτηση. Έτσι νόμιζα.

Ο φίλος μου επέμενε: «Έχασες τον Κουτσούμπα όμως, που αποκάλεσε τους δυο αρχηγούς “μπαρουτοκαπνισμένους”, εκ των οποίων ο ένας επικαλέστηκε την εξορία του κατά τη νηπιακή του ηλικία και ο άλλος τις καταλήψεις του γυμνασίου του».

«Ε, είναι και αυτά κάποια προσόντα», είπα χαμογελαστός και συμπλήρωσα: «Προτίμησα να δω την εξέταση του κ. Στουρνάρα από την Εξεταστική για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ».

«Πώς έτσι;»

«Άκουσα τον κ. Στουρνάρα να λέει πως είχε διαβάσει “ότι η Εξεταστική θα εξελιχθεί σε γουέστερν και ανησύχησε” και έτσι στήθηκα επί οκτάωρο στην τηλεόραση, διότι ξέρω τι συμβαίνει όταν τεχνοκράτες έρχονται αντιμέτωποι με πολιτικούς που τους αρέσει να πουλάνε εντυπώσεις στους ψηφοφόρους τους».

«Τελικά το απόλαυσες;»

«Τι να απολαύσω; Που έμπλεξαν την εταιρεία της συζύγου του;»

«Πάλι;»

«Ναι, αλλά τους διευκρίνισε πως δεν έγινε καμία ανάθεση, υπήρξε ένας διαγωνισμός που κερδήθηκε από την εταιρεία της πριν ο ίδιος υπουργοποιηθεί. Ο διαγωνισμός έγινε το 2009, η σύμβαση υπεγράφη το 2011 και εκείνος έγινε υπουργός το 2012»

«Αλλοπρόσαλλα πράγματα, δηλαδή…»

«Εσύ τι λες; Άσε που όταν επέμεναν για περαιτέρω διευκρινίσεις πάνω στα δάνεια των κομμάτων, τους είπε ότι η Βουλή έχει ειδική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και τους ρώτησε γιατί δεν την ενεργοποιούσαν τόσα χρόνια…»

«Τελικά, ήταν γουέστερν η Εξεταστική…»

«Και μόνο να βλέπεις τον κ. Στουρνάρα να εξετάζεται από τους κ. κ. Κασιδιάρη και Νικολόπουλο, είναι σαν σκηνή από το “Ο Καλός, ο Κακός κι ο Άσχημος”».

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης