Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Μην πυροβολείτε τον πιανίστα

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα

Epea 19 11 Dalton brothers amarysiaΑπό τη στήλη ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ
Γράφει ο Άγγελος Πολύδωρος
 

Στα σαλούν του Φαρ Γουέστ, όπου σύχναζε κάθε καρυδιάς καρύδι και συχνά ξεσπούσαν ομηρικοί καυγάδες, οι πιανίστες κολλούσαν πάνω στο πιάνο τους μια πινακίδα που έλεγε «Μην πυροβολείτε τον πιανίστα. Κάνει ό,τι μπορεί».

Αυτό, μας το μετέφερε στην Ευρώπη ο Όσκαρ Ουάιλντ, ο οποίος είχε δει μια τέτοια επιγραφή σε ένα μπαρ του Leadville (Colorado)  όταν ταξίδεψε στην ταραχώδη Αμερική του 1882.

Στη συνέχεια, την εποχή του βωβού κινηματογράφου, οι πιανίστες που συνόδευαν με μουσική υπόκρουση τις βωβές ταινίες στην οθόνη, κολλούσαν ένα χαρτί με τη φράση «Μη πυροβολείτε τον πιανίστα». Όχι βέβαια για να μη τους πυροβολούν (έκαναν χιούμορ οι άνθρωποι), αλλά για να μη γίνονται στόχος των αποδοκιμασιών των θεατών όταν δεν άρεσε κάποια ταινία.

Σήμερα, ύστερα από όσα άκουσα και διάβασα την προηγούμενη βδομάδα από αναλυτές και «αναλυτές» για το πώς «έπεσαν έξω οι δημοσκόποι» με την εκλογή του Τραμπ και με δεδομένα όσα έχω ξαναγράψει για τις δημοσκοπήσεις (και πώς μπορούν με συγκεκριμένες ερωτήσεις να κατευθύνουν τους ερωτώμενους), τολμώ να πω: Μην πυροβολείτε τους δημοσκόπους. Κάνουν ό,τι μπορούν. Άλλοι είναι που πέφτουν από τα σύννεφα. Ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Ο κόσμος έχει λαλήσει. Πιστέψτε με. Έχω ακούσει για οικογένειες, καλοί μου άνθρωποι, οι οποίες την ημέρα της Απογραφής Πληθυσμού, δεν ανοίγουν την πόρτα τους στους επίσημους απογραφείς, επειδή «δεν θέλουμε –βρε αδερφέ- να πούμε πόσοι ζούμε σ’ αυτό το σπίτι, πόσα δωμάτια χρησιμοποιούμε, τι δουλειά κάνουμε, πόσοι από εμάς είμαστε άνεργοι, τι σπουδάζουν τα παιδιά και άλλα τέτοια… προσωπικά δεδομένα». Και αυτοί αυτοσυστήνονται ως οι λογικοί της παρέας.

Άντε τώρα, να μη σου φτάνουν τα λεφτά για να ζήσεις, να έχεις παιδιά να μεγαλώσεις και να χάνεις τη δουλειά σου, το δάνειο να τρέχει, όλα γύρω σου να καταρρέουν, το μέλλον σου σκοτεινό και φως στο τούνελ να υπάρχει μόνο για τη Νικολούλη, να είσαι τρελαμένος με δυο λόγια και να χτυπάει το τηλέφωνο: «Ποιον υποστηρίζετε; Ποιον θα ψηφίσετε; Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο;» Την κάνεις την επανάστασή σου απαντώντας ό,τι να ‘ναι όταν όλοι έχουν σκουριάσει και σ’ έχουν κουράσει; Ή δεν την κάνεις; 

Οπότε, κύριοι «πολιτικοί αναλυτές» στρέψτε την κριτική σας προς τους πολιτικούς και τις πολιτικές τους: Μην πυροβολείτε τους δημοσκόπους. Αυτοί κάνουν ό,τι μπορούν.

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης