Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Άρθρα - Σχόλια>Είμαστε όλοι εξωγήινοι(;)

Είμαστε όλοι εξωγήινοι(;)

epea17Από τη στήλη ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ | Γράφει ο Άγγελος Πολύδωρος

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης υπεραμυνόμενος την ανάθεση της προσωρινής αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες, μέχρι να διευθετηθεί το θέμα με τους συμβασιούχους, είπε: «δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, διότι (…) η πόλη έχει αφεθεί στη δυσοσμία (…) εάν αυτό που κάνω είναι ιδιωτικοποίηση, τότε εγώ είμαι εξωγήινος».

Εξωγήινος; Μια χαρά σε βρίσκω κυρ-Γιάννη μου. Μάλλον εμείς είμαστε οι εξωγήινοι, αφού κατορθώσαμε να επιβιώσουμε τόσες μέρες ανάμεσα σε τόσα σκουπίδια, τόση βρώμα και τέτοια δυσωδία.

Μήπως είναι εξωγήινοι και όσοι πιστεύουν ότι τέτοια εποχή, το κράτος, οι δήμοι, μπορούν να κάνουν προσλήψεις, όταν λεφτά δεν υπάρχουν και προσπαθούν με υπερφορολόγηση να βγάλουν ξύγκι ακόμα και από τους συνταξιούχους;

Ίσως υπάρχουν εξωγήινοι και εδώ δίπλα μου, οι οποίοι απαιτούν ειδικά προνόμια για να διοριστούν μόνιμοι, με συγκεκριμένα μόρια, συγκεκριμένη ηλικία και ουσιαστικά θέλουν φωτογραφικό διορισμό. Άσχετο αν είναι μόνο 2.000, 3.000 (ή 4.000;) απέναντι στους 1.200.000 άνεργους, που υπάρχουν στη χώρα.

Και δεν ξεχνώ βέβαια τους εξωγήινους, που κάποτε υπόσχονταν «μονιμότητα» σε συμβασιούχους ορισμένου χρόνου μετά τη λήξη του οποίου δεν υπάρχει σχέση εργασίας.

Διότι, για να πω και του στραβού το δίκιο, μόνον εξωγήινοι υπογράφουν συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και πιστεύουν τους άλλους εξωγήινους που τους υπόσχονται ότι θα τους μονιμοποιήσουν μόλις λήξει η σύμβαση.

Ξέρω ότι γίνομαι κακός με αυτά που διαβάζεις, αλλά μη με παρεξηγείς. Εγώ είμαι από άλλο πλανήτη. Όπως και οι 1.200.000 άνεργοι και 2.500.000 συνταξιούχοι που δεν ακούω διαμαρτυρίες τους. Έχουν έρθει και αυτοί από άλλο πλανήτη.

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης