Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Άρθρα - Σχόλια>Πάμε για… «τρία σε ένα»;

Πάμε για… «τρία σε ένα»;

epea157Από τη στήλη ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ | Γράφει ο Άγγελος Πολύδωρος

«Tα δημόσια νοσηλευτήρια αξίζουν της εμπιστοσύνης και της στήριξής μας, πάνω από όλα γιατί εκεί υπηρετεί το πιο αξιόλογο έμψυχο δυναμικό», δήλωσε ο πρωθυπουργός μας μόλις βγήκε από το Ευγενίδειο νοσηλευτήριο, για να ευχαριστήσει το αξιόλογο έμψυχο δυναμικό του.

Τι θέλεις τι γυρεύεις όμως; Βγήκε καπάκι η ΠΟΕΔΗΝ και με ανακοίνωσή της, του το χάλασε. Εξήγησε ότι το Ευγενίδειο είναι Ανώνυμη Εταιρεία και οι γιατροί του πληρώνονται από τους ασθενείς ή την ασφαλιστική εταιρεία τους.

Πόσο αχάριστος είναι αυτός ο κ. Πολάκης! Τόσες φορές τον έχει καλύψει για τους τσαμπουκάδες του ο πρωθυπουργός, δεν μπορούσε να του το εξηγήσει, ώστε μη του ξεφύγει καμία «πατάτα»; Εκτός αν, ούτε κι αυτός το γνώριζε.

Αλλά ψάχνω ψύλλους στ’ άχυρα. Αυτοί δεν έμαθαν ποτέ (ή δεν τους νοιάζει;), τη διάκριση των εξουσιών σε τρεις ανεξάρτητες, που είναι κατοχυρωμένες και από το Σύνταγμα. Συν την άτυπη: αυτή του Τύπου, την Τέταρτη Εξουσία όπως τον αποκαλούν. Αλλά τα έχω ξαναγράψει, πιστέ μου αναγνώστη, μη σε κουράζω.

Το θέμα είναι αλλού: η κυβέρνηση ως Εκτελεστική εξουσία πήγε να βάλει χέρι στις υπόλοιπες, ξεκινώντας από την άτυπη εξουσία του Τύπου, ηλεκτρονικού και έντυπου με τις άδειες των καναλιών και την εξαγορά εντύπων από «δικούς» τους. Δεν τους έκατσε.

Τώρα πάνε να βάλουν χέρι στη Δικαστική εξουσία. Το «θεσμικό εμπόδιο» κατά τον πρωθυπουργό. Αντέδρασαν, όμως, οι δικαστικοί με ανακοινώσεις.

Ανησυχία έχω μη φτάσουν και στη Νομοθετική και τους ακούσουμε να λένε ότι, η Βουλή «εμποδίζει» το έργο της κυβέρνησης.

Τι γράφω πρωί – πρωί; Ίσως φταίει η αλματώδης αύξηση της θερμοκρασίας, πιστέ μου αναγνώστη.

Λέω να σταματήσω και να φύγω για παραλία. Να ανανεώσω λίγο τη θέαση των πραγμάτων. Τουλάχιστον, αυτό μου υπόσχεται το instagram.

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης