Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Άρθρα - Σχόλια>Το κάστανο, η νύφη και η ανάκαμψη

Το κάστανο, η νύφη και η ανάκαμψη

epeaΑπό τη στήλη ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ | Γράφει ο Άγγελος Πολύδωρος

Σίγουρα κατηφορίζουμε και δεν φταίει το έδαφος. Παραφράζω την παροιμία «ή στραβός ειν’ ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε».

Όπως και να έχει όμως, δεν πρόκειται να είμαι εγώ αυτός που θα βγάλω «το κάστανο» από τη φωτιά.

Είπα φωτιά και θυμήθηκα το βίντεο που έγινε και viral: Οι μπροστινοί προχωρούσαν σε διαδήλωση, οι πισινοί έσπαγαν βιτρίνες καταστημάτων στην οδό Ερμού στην Αθήνα και ο τελευταίος γύριζε το βίντεο για το YouTube.

Τώρα, 67 καταστηματάρχες (εάν είναι νοικάρηδες ακόμα χειρότερα) καλούνται να πληρώσουν τη… νύφη.

Σαν προεκλογική εκστρατεία μου ακούγεται: Ο Τσίπρας «κατεβαίνει στην κοινωνία» και ο Μητσοτάκης «κατεβαίνει στη Λακωνία». Για να κάνω ρίμα: Και εμένα με τρώει η αγωνία γιατί δεν ξέρω τι με περιμένει στη γωνία.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι, τον Ρουβά και την Ζυγούλη, τους κάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; ή εκείνοι έκαναν αίτημα για να τον επισκεφθούν και έγινε δεκτό;

Όπως και να έχει και οι τρεις βγήκαν καμαρωτοί στη φωτογραφία και δεν ξέρω ποιος θεώρησε τον εαυτό του κολακευμένο από τη φωτογράφιση.

Στον καταραμένο τόπο, Μάη μήνα βρέχει, λέει η παροιμία. Όταν βρέχει Ιούλιο και χιονίζει στα ορεινά, υπάρχει κάτι που να λένε για τον τόπο; Ή να υποθέσω αυτό που υποθέτεις και συ φίλη αναγνώστρια;

«Η οικονομική μας πολιτική, οδηγεί σε αισθητή ανάκαμψη της καθημερινότητας των ανθρώπων» είπε ο γίγαντας. Δεν ξέρω, φίλε αναγνώστη, αν βλέπεις ανάκαμψη στην καθημερινότητά σου, αλλά εμένα ως σινεφίλ, μου θύμισε κάτι που είχε πει ο Γκρούτσο Μαρξ (καμία σχέση με τον Κάρολο): «Πολιτική είναι η τέχνη να ψάχνεις για λάθος προβλήματα, να τα βρίσκεις παντού, να κάνεις λάθος διάγνωση και να δίνεις λάθος φάρμακα».

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης