Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Άρθρα - Σχόλια>ΟΧΙ στον αντικομμουνισμό!

ΟΧΙ στον αντικομμουνισμό!

oxi«Χαστούκι» Κοντονή στους επίσημους φασίστες!

«Θυμίζουμε ότι η εξίσωση κομμουνισμού - φασισμού είναι η επίσημη ιδεολογία της ΕΕ και ότι παρόμοιες εκδηλώσεις γίνονται συχνά πυκνά υπό 
την αιγίδα της»

Ανακούφιση έφερε η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε όσους δεν έχουν χάσει την επαφή τους με τα διδάγματα της Ιστορίας. Ο Σταύρος Κοντονής αρνήθηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα», που διοργανώθηκε στις 23 Αυγούστου στο Ταλίν, στο πλαίσιο της Εσθονικής Προεδρίας!

Οι αναγνώστες της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ δεν έχουν ανάγκη επεξηγήσεων. Εδώ και πολλά χρόνια χτυπάμε το καμπανάκι του κινδύνου, για τη σταδιακή μετατροπή της ΕΕ (Ευρώπης των λαών!) σε νεοφασιστική πλατφόρμα, που εργολαβικά προωθεί την παραχάραξη της Ιστορίας. Τα βήματα ήσαν προσεκτικά, αλλά σταθερά. Μεμονωμένοι φασίστες βουλευτές από τη Σκανδιναβία και άλλες χώρες-συμμάχους του Χίτλερ ξεκίνησαν την υποβολή αντικομμουνιστικών «ψηφισμάτων» στα εθνικά κοινοβούλια και στο Ευρωκοινοβούλιο, συχνά με επιτυχία. «Κορυφαία» στιγμή της αναγέννησης του φασισμού από τις στάχτες του ήταν το επαίσχυντο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου του Απριλίου 2009, για το οποίο ναζισμός και κομμουνισμός είναι το ίδιο πράγμα!

Σύντομα, οι αντικομμουνιστικές κορώνες έπαψαν να αποτελούν εξαίρεση, ενώ οι νεοφασιστικές χώρες της Βαλτικής, με τη στήριξη των ημιφασιστικών χωρών του Βίζενγκραντ -με πρώτη και καλύτερη την Πολωνία!- ξέθαψαν τα λάβαρα του φασισμού και του αντικομμουνισμού, βάζοντάς τα στην «πρόσοψη» της -δήθεν- δημοκρατικής Ευρώπης! Όσο για τη «διοργανώτρια» χώρα, θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2013 ο Εσθονός υπουργός Άμυνας Ούρμας Ρεϊμσάλου απηύθυνε μήνυμα υποστήριξης των μελών της «συμμαχίας των μαχητών για την ελευθερία της Εσθονίας» που αποτελείται από απογόνους των Waffen-SS! Μια οργάνωση με μεγάλη δραστηριότητα στη χώρα, η οποία δεν θα μπορούσε να λείπει από τις εκδηλώσεις της 23ης Αυγούστου!

Όλα αυτά έφεραν στα ύψη τα ρατσιστικά, φασιστικά, νεοναζιστικά και λοιπά φαιοκίτρινα κόμματα σε όλες σχεδόν τις χώρες της ΕΕ, περιλαμβανομένης δυστυχώς και της δικής μας! Ενθαρρυμένοι από την επίσημη πλέον αντικομμουνιστική ιδεολογία της ΕΕ, οι φασίστες μπήκαν στα εθνικά κοινοβούλια, ο ένας μετά τον άλλον, και συνεργάζονται αδελφικά με τους «μασκαρεμένους» φασίστες των παραδοσιακών συντηρητικών ή ακόμα και κάποιων σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων.

oxi2Σπουδαία τοποθέτηση

Περισσότερη αίσθηση από την απόφαση αποχής από το φασιστικό πάρτι, έκαναν τα λόγια του υπουργού: «Η Ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχθεί, παρόλο που μπορεί να γράφεται κυρίως από τους νικητές ή να αξιολογείται διαφορετικά από την οπτική των κρατών. Παρόλα αυτά, τα ιστορικά στοιχεία και γεγονότα, κατέγραψαν τον στρατό της ΕΣΣΔ ως τον απελευθερωτή της Ευρώπης και των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και ως λυτρωτή από τη φρίκη του Ολοκαυτώματος. Στη σκέψη και στη συνείδησή μας, το ναζιστικό καθεστώς, δηλαδή εκείνο το πολιτικό σύστημα, το οποίο έχει τον ρατσισμό, το μίσος, τη μισαλλοδοξία και τη μαζική δολοφονία ως τον πυρήνα της ιδεολογίας του, δεν θα υπήρχε καμία περίπτωση να συγκριθεί με τον κομμουνισμό, με την πολιτική ιδεολογία που αυτός αντιπροσωπεύει ή να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο, απλούστατα διότι η ανθρωπότητα δεν έχει αντιμετωπίσει τίποτε παρόμοιο με τον ναζισμό και ελπίζουμε πως δεν θα το κάνει στο μέλλον»!

Βέβαια, σε άλλα σημεία της επιστολής του, ο Σταύρος Κοντονής επιχειρεί να στρογγυλοποιήσει την κριτική του και σημειώνει πως ο κομμουνισμός δεν είχε μόνο μια εκδοχή -όπως δηλαδή ο ναζισμός- αλλά γέννησε δεκάδες ιδεολογικά ρεύματα, όπως τον ευρωκομμουνισμό, που γεννήθηκε στην άνοιξη της Πράγας, σε κομμουνιστικό καθεστώς, με στόχο να παντρέψει τον Σοσιαλισμό με τη Δημοκρατία και την Ελευθερία. Σχολιάζει επίσης πως το Συνέδριο αναβιώνει το ψυχροπολεμικό κλίμα και αντίκειται στις αξίες της Ε.Ε.!

Δεν προκαλεί καμία έκπληξη, φυσικά, η λυσσαλέα αντίδραση που προκάλεσε η επιστολή Κοντονή. Σε μια αγαστή συνεργασία. Μητσοτάκηδες, Θεοδωράκηδες («ποταμίσιοι»…), το γνωστό δημοσιογραφικό αντικομμουνιστικό μπλοκ (με επικεφαλής πάντα τον ΣΚΑΪ και έκτακτο πρωταγωνιστή τον Παντελή Καψή…) στηλίτευσε τα αυτονόητα λόγια του υπουργού. Όλοι αυτοί παριστάνουν, κατά τα άλλα, τους… «ανήσυχους» για τη σταθερή παρουσία των εγχώριων φασιστοειδών στη Βουλή και εκτός αυτής. Όμως αυτή τη φορά τούς ξεπέρασαν σε θαυμασμό για τη χιτλερική κληρονομιά!

«Ευρώπη των λαών»;

Η θαρραλέα κίνηση του Σταύρου Κοντονή δεν απαλλάσσει φυσικά τη λεγόμενη «ανανεωτική Αριστερά» από τη βαριά αντισοβιετική της κληρονομιά, που επίσημα υπηρετούσε επί πολλές δεκαετίες! Πάντα πρωτοπόρα στην προπαγάνδα εναντίον του υπαρκτού σοσιαλισμού, γιόρτασε ξέφρενα τη δολοφονία του, από το πολιτικό της πρότυπο, τον μέγα καταστροφέα Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Δοξάστηκε στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του πρώτου στον κόσμο κυβερνητικού σοσιαλιστικού πειράματος, ενώ την ίδια ώρα είχε αδελφικές σχέσεις με τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου!

Ο περίφημος «ευρωκομμουνισμός» (που φυσικά έχει εξαφανιστεί εντελώς από κάθε πολιτικό λεξιλόγιο!) δεν αποτελεί κάποιο επίτευγμα ή ιδεολογικό ρεύμα του κομμουνισμού, αφού «το πάντρεμα του σοσιαλισμού με τη δημοκρατία» τον οδήγησε στην αγκαλιά της σοσιαλδημοκρατίας, του συστήματος και των αστικών κυβερνήσεων, όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που έχει πολλούς παλιούς «ευρωκομμουνιστές» στη σύνθεσή της.

Όσο για την ΕΕ, οι «αξίες της» όχι απλά δεν αντίκεινται στον φασισμό και τον αντικομμουνισμό, αλλά προωθούν τη θεωρία των δύο άκρων, τα αντικομμουνιστικά μνημόνια, την παραχάραξη της Ιστορίας, ανέχονται την απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων και τις βραβεύσεις ναζί βετεράνων από κράτη - μέλη της, τα αγάλματα των συνεργατών του Χίτλερ και τις παρελάσεις των νέων «ταγμάτων εφόδου»!

Η πολιτική ευθύνη όσων αυτοαποκαλούνται «Αριστεροί», ενώ ταυτόχρονα μηδενίζουν την προσφορά της ΕΣΣΔ και όσων υπηρέτησαν αυτή την πρωτοφανή και μεγαλειώδη προσπάθεια ανατροπής του καπιταλισμού δεν παραγράφεται, αντίθετα καταγράφεται με μαύρα γράμματα στην ιστορία αυτού του τόπου, που πρόσφερε απλόχερα τα καλύτερα παιδιά του στην υπηρεσία του χαμένου οράματος!

Ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες μου με τις διάφορες επιλογές του ΚΚΕ, η ανακοίνωσή του ηχεί πολύ δίκαιη: «Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και κάθε ελληνική κυβέρνηση, θα ήταν να μη συμμετέχει στις ανιστόρητες αντικομμουνιστικές φιέστες στην Εσθονία», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. «Όσο για την προσπάθειά της να βγάλει λάδι την Ε.Ε., της θυμίζουμε ότι η εξίσωση κομμουνισμού - φασισμού είναι η επίσημη ιδεολογία της και παρόμοιες εκδηλώσεις γίνονται συχνά πυκνά υπό την αιγίδα της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όσο για το αν «τα κομμουνιστικά καθεστώτα ήταν εγκληματικά», αυτό αποδείχτηκε πανηγυρικά από το πόσο… καλύτερος έγινε ο κόσμος μετά την εξαφάνισή τους. Οι λαοί της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Λιβύης και της Συρίας μπορούν να το επιβεβαιώσουν!

Τέλος, ΟΛΕΣ οι δημοσκοπήσεις στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες (με εξαίρεση την… Πολωνία!) φανερώνουν μια διαρκώς αυξανόμενη ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ για το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που χάθηκε. Και αυτό ακριβώς είναι που εξοργίζει τους διαδόχους των Ναζί, που θα ήθελαν να εξαφανίσουν ως δια μαγείας την προσφορά του υπαρκτού σοσιαλισμού στον 20ό αιώνα…

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης