Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Άρθρα - Σχόλια>Σιγά την αγωνία

Σιγά την αγωνία

tsipras elikoptero kammena amarysiaΑπό τη στήλη ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ | Γράφει ο Άγγελος Πολύδωρος

Εδώ είμαστε πάλι.

Δεν σας εύχομαι καλό φθινόπωρο, όπως λένε πολλοί, διότι το καλοκαίρι τελειώνει 21 Σεπτεμβρίου.

Απλώς η μέρα μίκρυνε λίγο και τα απογευματινά μπάνια γίνονται δύσκολα. Στεγνώνεις αργά. Αλλά μαυρίζεις εύκολα. Ο ήλιος είναι καλύτερος από τον πρωινό «δολοφονικό», που πρέπει να στρώνεις ένα κάρο αντιηλιακές κρέμες.

Όπως βλέπεις τακτικέ μου φίλε αναγνώστη, διατηρώ μια κάποια αισιοδοξία περί των πραγμάτων. Παρά το γεγονός ότι ο φετινός Αύγουστος δεν ήταν από εκείνους που ισχύει το: «Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις».

Ειδήσεις υπήρχαν και μπόλικες. Τόσες φωτιές, πια. Τόσες εικόνες καταστροφής. Τόσες σελίδες ρεπορτάζ και τόσες ώρες τηλεοπτικής κάλυψης.

Φυσικά, εμείς μυαλό δεν βάζουμε. Οι φωτιές έλαμπαν και οι πολιτικοί τσακώνονταν ποιανού ήταν μεγαλύτερες.

Απεδείχθη ότι «ο στρατηγός άνεμος» πάντα θα φυσάει όπως του καπνίσει και αλίμονο σ’ αυτούς που δεν έχουν πάρει προληπτικά μέσα.

Και για να το λαϊκίσω και εγώ (όπως η κ. Γεροβασίλη, που είχε πει ότι με τα λεφτά που χάσαμε από τα τις τηλεοπτικές άδειες θα μείνουν χωρίς βρεφονηπιακούς τα παιδάκια), μπορώ να πω ότι, με τα λεφτά που είχε δώσει ο κ. Καμμένος για την επισκευή των σαράβαλων αεροσκαφών μόλις ορκίστηκε, θα μπορούσαμε να αγοράσουμε μερικά καναντέρ.

Τώρα που θυμήθηκα αυτούς τους δύο (και για να γελάσουμε), έφερα στο νου μου την ερώτηση που έκανε ο συνάδελφος και φίλος μου Αιμίλιος Περδικάρης στην κ. Γεροβασίλη (ΤΑ ΝΕΑ 2/9/17): «Η κυβερνητική συνεργασία σας με τους ΑΝΕΛ εξακολουθεί να μοιάζει ετερόκλητη και να προκαλεί αναταράξεις. Ποια είναι η δική σας εικόνα;»

Και εκείνη (αλλού): «Έχοντας υπάρξει κυβερνητική εκπρόσωπος, αντιλαμβάνομαι πλήρως την αγωνία των συναδέλφων σας να παρουσιάσουν ένα ενδιαφέρον δημοσιογραφικό θέμα, κάποιες φορές εφευρίσκοντάς το. Δυστυχώς για τους λίγους αυτούς συναδέλφους σας, η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας από τα σενάρια και τις εικασίες».

Σιγά μην έχουμε αγωνία για θέμα, όταν υπάρχει έτοιμο.

Απόδειξη; Ο πρωθυπουργός, που αρθρογράφησε για να συγκρίνει τον εαυτόν του με τον Αντρέα. Θα γινόταν ποτέ πρωθυπουργός χωρίς τον κ. Καμμένο;

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης