Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ>ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ>Γ. Μυλωνάκης: «Ο Δημοτικός Κινηματογράφος, η φάρσα του καλοκαιριού»

Γ. Μυλωνάκης: «Ο Δημοτικός Κινηματογράφος, η φάρσα του καλοκαιριού»

mylonakisΟ ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Μυλωνάκης ασκεί κριτική στη Δημοτική Αρχή και τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) για τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου.

Το κείμενο που απέστειλε έχει ως εξής:

«Για ακόμη ένα καλοκαίρι ο δημοτικός κινηματογράφος «Θανάσης Βέγγος» λειτούργησε μέσα στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης». Τόσο τις πρώτες ημέρες όσο και τώρα στο φινάλε διαβάσαμε διθυραμβικά δελτία τύπου από τη Δημοτική Αρχή και τον ΠΑΟΔΑΠ.

Ως δημοτικός σύμβουλος και κάτοικος της Αγίας Παρασκευής αναρωτιέμαι. Τι πανηγυρίζουμε;

α) Το ότι ο κινηματογράφος λειτουργεί σε έναν ανέτοιμο χώρο, κάπου χαμένος ανάμεσα σε χώματα, στρατιωτικά παραπήγματα και ερείπια;

β) Το ότι η περίοδος λειτουργίας είναι μόλις 40 ημέρες;

γ) Το ότι έχει μετατραπεί σε κινηματογραφική λέσχη, προβάλλοντας ταινίες που απευθύνονται μόνο σε συγκεκριμένο κοινό;

δ) Το ότι η λειτουργία του με τη σημερινή μορφή κοστίζει πολύ ακριβά σε όλους τους δημότες;

Έχω καλέσει επανειλημμένα τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή να συζητήσουμε για τον χαρακτήρα του κινηματογράφου. Να απαντήσουμε τουλάχιστον στα ερωτήματα: Θέλουμε μία δημοτική ταινιοθήκη ή έναν αξιόλογο θερινό κινηματογράφο; Θέλουμε να παρέχουμε μια υπηρεσία που επιβαρύνει το σύνολο των δημοτών ή μια υπηρεσία που θα πληρώνουν μόνο οι χρήστες που θέλουν να ψυχαγωγηθούν;  

Ο Δημοτικός θερινός κινηματογράφος «Θανάσης Βέγγος» θα πρέπει να αποκτήσει και πάλι τη χαμένη του αίγλη. Να ξαναβρεθεί σε έναν όμορφο χώρο και να αποτελεί υπερτοπικό πόλο έλξης για όλους. Να προβάλλει ελκυστικές ταινίες και φυσικά να λειτουργεί ολόκληρο το καλοκαίρι. Κυρίως όμως να είναι οικονομικά αυτόνομος.

Τρία χρόνια τώρα αποφεύγουν κάθε συζήτηση. Πέρα από τις ανακοινώσεις, τις φωτογραφίες, τις "επιτυχίες" των δελτίων τύπου και τα επικοινωνιακά χαμόγελα, δεν τους απασχολεί τίποτε άλλο.  Η συρρίκνωση του κινηματογράφου, των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, των εργαστηρίων τέχνης, του ωδείου και άλλων υπηρεσιών του Δήμου είναι μια θλιβερή πραγματικότητα, η οποία δυστυχώς δεν φαίνεται να αλλάζει μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές». 

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ > ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης