Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Άρθρα - Σχόλια>Αχ, αυτή η ανάπτυξη…

Αχ, αυτή η ανάπτυξη…

epea copy copy copy copy copy copyΑπό τη στήλη ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ | Γράφει ο Άγγελος Πολύδωρος

Περπατούσα που λες φίλε μου, στο δάσος του Ελληνικού για να χαλαρώσω λίγο από τις εντάσεις της πόλης.

Το Μαρούσι, μετά τη βιοκλιματική ανάπλαση που μου στέρησε την πυκνή βλάστηση της πλατείας Αγίας Λαύρας και αντ’ αυτής μου πρόσφερε δέντρα στηριγμένα σε μεταλλικούς πασσάλους, δεν με γεμίζει πλέον και έτσι ψάχνω για εναλλακτικές.

Περπατούσα που λες, στο δάσος του Ελληνικού και σκεφτόμουν εκείνους τους πιλότους της Ολυμπιακής, τι εξπέρ θα πρέπει να ήσαν όταν επί 75 ολόκληρα χρόνια κατάφερναν να απογειώνουν και προσγειώνουν τα αεροπλάνα τους σε τέτοιο δάσος.

Τους δυσκόλευε λίγο, αλλά σκέφτομαι τα «μπράβο» που θα εισέπρατταν από τους ξένους -κυρίως- επιβάτες που θα έφταναν εκεί να θαυμάσουν και τα αρχαία που υπήρχαν εκεί. Διότι, τα αρχαία δεν είναι φετινή ανακάλυψη. Βρίσκονται εκεί από προ Χριστού, να ξέρεις.

Σε κάποια στιγμή λοιπόν, που κάθισα να ξεκουραστώ έριξα μια ματιά στο iphone μου και τι να δω στο facebook; Μια γελοιογραφία του Αρκά.

Δύο μαύρα ψάρια, στο βυθό της θάλασσας που είχε χρώμα πρασινομελανί (αν μπορώ να το βαφτίσω έτσι…) και μοναδικά άσπρα ήσαν τα έκπληκτά τους μάτια. Λέει το ένα: «Βγήκε το πόρισμα;» (και εννοεί βέβαια αυτό για τους υπεύθυνους της ρύπανσης του Σαρωνικού). Απαντά το άλλο: «Ναι… Φταίμε εμείς».

Και είπα μέσα μου, ότι αυτό το σκίτσο είδε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης και είπε: «Την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη και μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι διεθνές…».

Ύστερα, έκανα κλικ στους χάρτες στο iphone και βάλθηκα να ψάχνω για τα αρχαία που υπάρχουν εκεί, χάρη των οποίων δεν θα γίνει η επένδυση στο Ελληνικό και σκέφτηκα: «Καλύτερα που βρέθηκαν τα αρχαία».

Ξέρεις πόσος κόσμος θα ασχοληθεί εκεί σε θέση αρχαιοφυλάκων, συντηρητών αρχαιοτήτων, ξεναγών και άλλων συναφών επαγγελμάτων;

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης