Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αντιπολίτευση των ονείρων τους

epea copy copy copy copy copy copy copyΑπό τη στήλη ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ | Γράφει ο Άγγελος Πολύδωρος

Θέλεις να ξεσκάσεις καλέ μου φίλε και τακτικέ αναγνώστη; Δεν έχεις παρά να παρακολουθείς το κανάλι της Βουλής και ειδικά τις «ζωντανές» μεταδόσεις της Ολομέλειας.

Παρακολούθησα πρόσφατα τη συζήτηση για τη τηλεφωνική συνδιάλεξη του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη που είχε κινητό στη φυλακή (και δεν ξέρω μήπως έχουν και ίντερνετ οι ισοβίτες στα κελιά τους).

Απ’ όλα είχε το μενού: μπουφανάκια και κοστουμάκια, ταγιεράκια και ριχτές μακό μπλούζες, καλοχτενισμένα κεφάλια και αχτένιστα και αξύριστα.

Άλλοι έλεγαν ότι δεν τρέχει τίποτα με τη συνδιάλεξη.

Άλλοι υποστήριζαν ότι φταίνε τα μέσα ενημέρωσης που θέλουν να ρίξουν τη κυβέρνηση.

Άλλος δήλωσε ότι αγόρασε στο Λονδίνο κούκλα μπάρμπι για τα παιδιά του (λες και δεν υπάρχουν μπάρμπι στην Αθήνα) και περνώντας δίπλα από μια ρουλέτα σε ένα καζίνο σταμάτησε να δει (λες και δεν ήξερε δύο χρόνια τώρα, πώς παίζεται το Κόκκινο και το Μαύρο).

Άλλος επικαλέστηκε βίντεο, που ανάρτησε η γυναίκα του πλοιοκτήτη του Αγία Ζώνη (βοήθειά μας!) να δείχνει υπουργό να χορεύει το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας.

Και πάνω που ο κ. Ψαριανός με το δημοσιογραφικό μπουφάν της περασμένης δεκαετίας (τι μόδα κι εκείνη; Όπως σήμερα, τα σακίδια και οι καφέδες στο χέρι) και τα έψαλε στους πρώην συντρόφους του λέγοντας «έχετε κάνει γαργάρα όσα κατηγορούσατε», βγήκε ο πρωθυπουργός με το μνημειώδες «είστε η αντιπολίτευση των ονείρων μας».

Εν τω μεταξύ, έχουν περάσει σχεδόν 20 μέρες από τη ρύπανση της Αγ. Ζώνης (βοήθειά μας!) αλλά κανείς δεν έχει κινήσει τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 2 του Ν 4037 (ΦΕΚ10/30-1-2012) για επιβολή προστίμου ύψους από 60.000 ευρώ (μικρή ρύπανση) μέχρι 1.200.000 ευρώ (εκτεταμένη ρύπανση) με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη (άντε τώρα να καταλάβεις πόσοι είναι).