Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Άρθρα - Σχόλια>Η καμήλα, οι αξίες και το ΟΧΙ

Η καμήλα, οι αξίες και το ΟΧΙ

tsipras tzoking amarysiaΑπό τη στήλη ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ | Γράφει ο Άγγελος Πολύδωρος

Πολλή φασαρία έγινε με αυτό που είπε ο πρωθυπουργός μας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο αμερικανικό ινστιτούτο Brookings στις ΗΠΑ, όταν ρωτήθηκε για τη στάση του ΔΝΤ. Που είπε δηλαδή, «Υπάρχει μια έκφραση στην Ελλάδα: Έχουμε ήδη φάει την καμήλα και τώρα υπάρχει η ουρά αναμονής» αντικαθιστώντας το «γάιδαρο» με την «καμήλα» και την «ουρά του» (tail), με την «ουρά-σειρά αναμονής» (queue).

Έχει δίκιο το στρατηγικό επιτελείο του, που επαναλαμβάνει συνεχώς ότι «για όλα φταίνε τα μέσα ενημέρωσης που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα». Εγώ μαζί τους.

Η παροιμία είναι «Φάγαμε το γάιδαρο και μας έμεινε η ουρά», αλλά δεν μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει χωρίς να την αλλάξει λίγο. Διότι ήθελε να δείξει στον Republican Τραμπ ότι φάγαμε το γάιδαρο που είναι σύμβολο των Democrats στις ΗΠΑ και δεν αγγίξαμε καθόλου το ελεφαντάκι που είναι το σύμβολο των Republicans.

Ύστερα, χρησιμοποίησε τη λέξη queue, που σημαίνει «ουρά – σειρά αναμονής», για να τους δώσει να καταλάβουν ότι το ΔΝΤ περιμένει στην ουρά για να το φάμε κι αυτό. Γάτα ο δικός μας.

Όλα τα άλλα είναι διαστρεβλώσεις των μέσων ενημέρωσης που δεν συμπαθούν την κυβέρνηση.

Αποδεικνύεται άλλωστε, ότι η χημεία που ενώνει αυτούς τους δύο μεγάλους ηγέτες, είναι αυτό ακριβώς: ότι και τους δύο τους κοντράρουν τα μέσα ενημέρωσης (τα ελληνικά και τα αμερικανικά, αντίστοιχα).

Έτσι εξηγείται μάλιστα και το γεγονός ότι επαινούσε ο ένας τον άλλο, κατά την κοινή τους συνέντευξη. Παρηγορούσε ο ένας τον άλλο, θα ήταν το σωστότερο, αλλά τέλος πάντων.

Φιλοφρόνηση έκανε ο κ. Τσίπρας, ως φιλοξενούμενος λέγοντας ότι «οι αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας γεννήθηκαν στην Ελλάδα και αυτών των αξιών συνεχιστής είναι ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ».

Όπως, με φιλοφρόνηση απάντησε ο κ. Τραμπ, λέγοντας ότι η καταβολή από την Ελλάδα στις ΗΠΑ 2,4 δις δολαρίων για την αναβάθμιση των μαχητικών F-16 «θα δώσει δουλειά σε 6.000 Αμερικανούς» και ευτυχώς που δεν ήταν εκεί η κ. Γεροβασίλη να φωνάξει του κ. Τραμπ ότι με τα λεφτά αυτά που θα πάρει για την αναβάθμιση, θα μπορούσαν να τα ωφεληθούν χιλιάδες μικρά παιδιά σε παιδικούς σταθμούς στην Ελλάδα. Όμως, άλλο η διαβίωση των μικρών παιδιών και άλλο η ασφάλεια ολόκληρου του έθνους. Να λέμε και του στραβού το δίκιο.

Μη τα διαστρεβλώνουμε όλα, χρονιάρα μέρα που έρχεται…

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940, λοιπόν.

Ζήτω το ηρωικό ΟΧΙ (το original, όχι το άλλο…)

Ζήτω η εποχή, που οι Έλληνες αγωνίζονταν για τις αξίες και τα ιδανικά τους (και δεν έκαναν kolotoumbes…)

Υ.Γ. Διαβάζω, ότι κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, έκανε τζόκινγκ μπροστά στον Λευκό Οίκο. Καλά, εσύ περίμενες να έκανε μπροστά στο Μαξίμου και γύρω-γύρω στο Ζάππειο; Ανάμεσα σε τόσες κλούβες; Δεν είμαστε καλά.

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης