Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Άρθρα - Σχόλια>Η άλλη πλευρά της παρανόησης

Η άλλη πλευρά της παρανόησης

tsakalotos amarysiaΑπό τη στήλη ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ | Γράφει ο Άγγελος Πολύδωρος

Δεν πιάνεται ο άνθρωπος. Πάει και τελείωσε. Δεν υπάρχει, όπως λέει και η νεολαία. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής όταν συζητούσαν το προσχέδιο του προϋπολογισμού, απάντησε στην κριτική που ασκούσε η αξιωματική αντιπολίτευση: «Δεν έχετε κανένα αφήγημα. Βάλατε χαμηλά τον πήχη, που ακόμα και μια φυματική σαρανταποδαρούσα με μηνίσκο στα 25 πόδια και κρατώντας σακούλες από ψώνια στα (σ.σ. ακολουθεί διαφήμιση) θα περνά από πάνω. Αυτό σημαίνει, ότι όχι η σαρανταποδαρούσα, αλλά μια κυβέρνηση με συγκεκριμένη στρατηγική πηγαίνει καλά».

Και φυματική και με μηνίσκο στα 25 πόδια. Φοβερή ατάκα. Αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι η σαρανταποδαρούσα του κ. Τσακαλώτου έχει και χέρια (άλλα 40 ίσως;), διότι κρατούσε και σακούλες από το σουπερμάρκετ. Παρέλειψε να μας πει πόσες σακούλες. Αλλά το θέμα του δεν ήταν αυτό. Ήταν το ότι με τη φράση αυτή, «κουκούλωσε» τα πριν και τα μετά της εισήγησής του. Ποιος θυμήθηκε μετά από τέτοια σαρανταποδαρούσα τα οικονομικά θέματα;

Και να ήταν μόνον αυτό; Στις 3 Νοεμβρίου, διάβασα στο εξώφυλλο της Αυγής (του επίσημου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ με μέση ημερήσια πανελλαδική κυκλοφορία 1.100 φύλλα): «Το σύνδρομο του σκαντζόχοιρου χτυπά τη Ν.Δ.» και ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι ασκεί πολιτική εντυπώσεων. Πιο εντυπωσιακή δημιουργία εντύπωσης από σκαντζόχοιρους και σαρανταποδαρούσες υπάρχει;

Υπάρχει. Ιδού: «Η Αθήνα είναι πλέον ασφαλέστερη. Στο κέντρο της έχει χιλιάδες χαρούμενους τουρίστες καθημερινά, που βλέπουν τα αξιοθέατα και όχι κουκουλοφόρους να παίζουν κλεφτοπόλεμο με την αστυνομία, όπως συνέβαινε επί των ημερών σας». Έτσι είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Μητσοτάκη για θέματα ασφάλειας. Μια εντυπωσιακή δήλωση, που εξανεμίστηκε μετά από λίγες μέρες, όταν πέρασε ο άλλος ντυμένος στα μαύρα και πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Στο κέντρο της Αθήνας. Πανευτυχείς οι χαρούμενοι τουρίστες. Νόμιζαν ότι γυρίζεται ταινία. Δεν ήξεραν ότι τώρα ετοιμάζεται νόμος για διευκολύνσεις ξένων παραγωγών να γυρίζουν ταινίες στην Ελλάδα. Παρανόησαν.

Το είπε και ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών στην τηλεόραση. «Ο κόσμος παρανόησε». Αναφερόταν βέβαια στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, για το οποίο ουδέποτε μοιράστηκε αρμοδίως κάποιο φυλλάδιο με πληροφορίες στις εισόδους και στις εξόδους του τρένου και του μετρό, να ενημερωθεί ο κόσμος. Άλλα έλεγε ο ένας, άλλα ο άλλος, άλλα έγραφε η ιστοσελίδα του ATHENACARD (στην οποία δεν έχουν πρόσβαση όλοι βέβαια) και έτσι «ο κόσμος παρανόησε. Ευθύνονται οπωσδήποτε και οι δυο πλευρές σε μια παρανόηση, άρα και εμείς», συμπέρανε ο υφυπουργός και τόνισε: «Άρα και εμείς». Διότι αυτοί, νομίζουν ότι δεν παρανοούν.

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης