Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Άρθρα - Σχόλια>Έρχεται το κοινωνικό μέρισμα (Σωθήκαμε)

Έρχεται το κοινωνικό μέρισμα (Σωθήκαμε)

epea amarysia copy copy copy copy copy copy copy copy copyΑπό τη στήλη ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ | Γράφει ο Άγγελος Πολύδωρος

Το ψάρεψα στο Facebook: «Σου πήρα το διαμέρισμα / πλειστηριασμοί και ΕΝΦΙΑ / μα θα σου δώσω μέρισμα / γιατί είμαι σε κέφια (βαρύ ζεϊμπέκικο).

Δεν έχει και άδικο ο … ποιητής.

Και να σκεφτείς ότι ανακοίνωσε τη διανομή κοινωνικού μερίσματος, αμέσως μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών στην Κεντροαριστερά. Σκέψου τι έχει να μοιράσει μετά τη δεύτερη Κυριακή…

Θα τρελαθούμε στο κοινωνικό μέρισμα και στις παροχές. Εγώ μάλιστα θα έλεγα, πριν το Νέο Έτος να συγκληθεί και το συνέδριο του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, μπας και μοιράσει extra δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους.

Όσο θυμάμαι που ωρυόταν πριν λίγα χρόνια όταν το μοίραζε η Ν.Δ. και αποκαλούσε το μέρισμα «ματωμένο»… Φαίνεται ότι θεωρεί το δικό του μέρισμα «αναίμακτο». Στον δικό του κόσμο βεβαίως. Πέρυσι, είχαν εισπράξει κοινωνικό μέρισμα ακόμα και οι βουλευτές του… Για να δούμε φέτος.

Δεν θέλω να σκέφτομαι αυτούς που αισθάνονται κορόιδα, επειδή πήγαν με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης (πώς τα γράφω!) και πλήρωσαν εμπρόθεσμα τη δόση του ΕΝΦΙΑ και εξόφλησαν τον φόρο εισοδήματος, για να έχει αυτός πλεόνασμα και να μοιράζει κοινωνικό μέρισμα.

Επίσης, δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι, πως όταν ο νέος Κεντροαριστερός φορέας πάρει τα πάνω του, θα θελήσουν ο Κατρούγκαλος, ο Κουρουμπλής και ο Σπίρτζης να ενταχθούν στις τάξεις του. Το θεωρείς αστείο; Δεν τους ξέρεις καλά…

Εδώ, ο άλλος ετοιμάζεται να κάνει τον μεσολαβητή, μήπως και ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι λέει ο άνθρωπος; Τόσο καιρό ετοίμαζαν την Κεντροαριστερά για να πάνε με αυτούς, που αν δεν τους στήριζε ο Καμμένος, δεν θα τους γνώριζε ούτε ο κηπουρός της βίλας τους.

Ή μήπως νομίζει ότι θα διώξουν τον Καμμένο και θα πάρουν συγχωροχάρτι για να συνεργαστούν με τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς; Ε, να το δούμε κι αυτό και να κλείσουμε ως νοήμονες πολίτες.

Φωτο: του ΚΥΡ, από το εξώφυλλο του ημερολογίου 2018 "Πίσσα και πούπουλα" (εκδ. ΔΙΟΠΤΡΑ)

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης