Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Άρθρα - Σχόλια>Ανάπτυξη και Κοινωνική Αλληλεγγύη οι δύο όψεις της Ελλάδας που οραματιζόμαστε

Ανάπτυξη και Κοινωνική Αλληλεγγύη οι δύο όψεις της Ελλάδας που οραματιζόμαστε

RAPTHΠροχωράμε ολοταχώς προς το 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας την 16η και 17η Δεκεμβρίου, μετά την πραγματοποίηση έξι από τα επτά προγραμματισμένα προσυνέδρια, σε ισάριθμες πόλεις της Ελλάδας. Στα προσυνέδρια, επιστέγασμα των οποίων θα είναι η τελευταία συνεδριακή διαδικασία, κάναμε κάτι διαφορετικό, από τα μέχρι σήμερα ειωθότα: Ξεφύγαμε από τα συνηθισμένα κλισέ των κομματικών εκδηλώσεων και αρθρώσαμε έναν βαθιά πολιτικό λόγο: καλέσαμε εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, ανθρώπους της αγοράς, της υγείας, ελεύθερους επαγγελματίες , καθηγητές, εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και εθελοντικών οργανώσεων καθώς και δημόσιους λειτουργούς, στους οποίους ζητήσαμε να μας μιλήσουν για τα δικά τους βιώματα για να ενσωματώσουμε τις απόψεις τους, ως ειδικών, στον προγραμματικό μας λόγο.

Και τούτο χωρίς αγκυλώσεις κομματικής προέλευσης.

Ζητήσαμε, από την κοινωνία των πολιτών, τη συμμετοχή της, με τη συμπλήρωση ισάριθμων -με τα προσυνέδρια- ερωτηματολογίων, ανοίγοντας τον δημόσιο διάλογο. Δώσαμε με αυτόν τον τρόπο βήμα σε όλους τους πολίτες της χώρας, είτε είναι μέλη μας είτε όχι, να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, παρέχοντας τη γνώμη τους στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους και την εκπαίδευση, εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη, τις επιχειρήσεις και την επανεκκίνηση της οικονομίας, τους αγρότες και την ανάπτυξη στην περιφέρεια, την καθημερινότητα και την ασφάλεια των Ελλήνων. Η πρότασή μας είχε μεγάλη ανταπόκριση, καθώς οι συμπολίτες μας συμμετείχαν με πάνω από 100.000 απαντήσεις, δίνοντας τη γνώμη τους σε πραγματικά ερωτήματα και πραγματικά διλήμματα της πολιτικής.

Από τον προσυνεδριακό διάλογο καταδείχθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο λαϊκό Κόμμα που έχει στο κέντρο της πολιτικής της τη βελτίωση της καθημερινότητας των Ελλήνων, με έμφαση στους ασθενέστερους που βάλλονται περισσότερο από την οικονομική κρίση. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να συνεργαστεί η Πολιτεία με την Κοινωνία αφενός με πλέγμα πολιτικών παρεμβάσεων, που στηρίζουν τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, για να πετύχουμε την πολυπόθητη Ανάπτυξη. Με μείωση των φορολογικών συντελεστών, με ενθάρρυνση της καινοτομίας και των επενδύσεων, με απλοποίηση του αδειοδοτικού περιβάλλοντος για να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης, που τόσο έχουμε ανάγκη ως χώρα. Η εξεύρεση εργασίας για τους  Έλληνες βρίσκεται στον πυρήνα του προγραμματικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας, καθόσον πεποίθησή μας είναι ότι η καλύτερη πολιτική είναι αυτή των ευκαιριών απασχόλησης και όχι των ευκαιριακών επιδομάτων.

Αφετέρου όμως, από τον προσυνεδριακό διάλογο, καταδείχθηκε και η άλλη όψη της Ελλάδας που οραματιζόμαστε: Η Ελλάδα της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Και το Εθνικό Σχέδιο για την Ελλάδα του μέλλοντός μας που θα παρουσιάσουμε στο 11ο Συνέδριο στις 16 και 17 Δεκεμβρίου θα έχει στο κέντρο του την έννοια της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο θεσμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που θεσπίστηκε το 2014 από τη Νέα Δημοκρατία και λοιδωρήθηκε από τον Συριζα, που σήμερα τον εφαρμόζει, είναι η πιο αποτελεσματική κοινωνική υποστήριξη για τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας φτώχειας και πρόθεσή μας είναι να το ενισχύσουμε.

Δεν αρκεί όμως η υποστήριξη των ανθρώπων, με ένα εισοδηματικό επίδομα και μόνο. Η βασική πρόκληση και λογική του θεσμού είναι η σταδιακή επανένταξη στην αγορά εργασίας σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και άλλα, όμως εργαλεία, όπως αυτά των μικροπιστώσεων, χαμηλότοκων δανείων, τα οποία θα δίνονται με κοινωνικά κριτήρια σε ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική δραστηριότητα, αποτελούν σπουδαία εργαλεία για την υποστήριξη ασθενεστέρων συμπολιτών μας.

Στο επερχόμενο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αναδεικνύουμε την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Αλληλεγγύη, ως πυλώνες της Ελλάδας που οραματιζόμαστε.

Zωή Ράπτη

ΔικηγόροΣ, LL.m Γραμματέας Σχέσων  Κοινωνίας - Κόμματος στη Νέα Δημοκρατία

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης