Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Άρθρα - Σχόλια>Το «φαινόμενο ουάινστιν»

Το «φαινόμενο ουάινστιν»

dimopsifismaΑπό τη στήλη ΕΠΕΑΠΤΕΡΟΕΝΤΑ | Γράφει ο Άγγελος Πολύδωρος

Δεν ξέρω αν το θυμάσαι, τακτικέ μου αναγνώστη, αλλά στις 5 Ιουλίου 2015 έγινε ένα δημοψήφισμα στη χώρα μας, με το ερώτημα: «Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται “Reforms for the completion of the Current Program and Beyond“ (“Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού“) και το δεύτερο “Preliminary Debt sustainability analysis“ (“Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους“). Όσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΟΧΙ. Όσοι από τους πολίτες της χώρας συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΝΑΙ».

Αν δεν το θυμάσαι, εγώ είμαι εδώ. Θα σου θυμίσω ότι τότε, οι πολίτες ψήφισαν σε ποσοστό 61,31% ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΟΧΙ, ενώ 38,69% ψήφισαν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΝΑΙ. Υπήρξαν βέβαια και 357.153 λευκά ή άκυρα ψηφοδέλτια, αλλά ποιος τους λογαριάζει αυτούς; Ανέκαθεν κανείς δεν έδινε σημασία στα λευκά και στα άκυρα και μάλιστα δια νόμου και ας πιστεύουν εκείνοι ότι το λευκό τους έχει πολιτικό νόημα.

Αλλά το θέμα μου δεν είναι αυτό. Το θέμα μου είναι ότι κάθε 5 Ιουλίου που έχουμε την επέτειο του δημοψηφίσματος, εγώ κλαίω. Κλαίω σιωπηλά και με παράπονο. Θέλεις και με θυμό; Άντε, κλαίω και με θυμό. Νόμιζα μάλιστα ότι δεν με καταλάβει κανείς. Τώρα όμως σπάω τη σιωπή μου και το αποκαλύπτω. Με θάρρος. Κλαίω φίλε μου και ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος. Την ίδια μέρα κλαίει και η σύζυγος του πρωθυπουργού μας, όπως εξομολογήθηκε στη συνέντευξη που έδωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Είναι διαφορετικά βρε αδερφέ να κλαίω και να μην τολμώ να το ομολογήσω (ολόκληρος άντρας) και διαφορετικά να κλαίω, γνωρίζοντας ότι την ίδια ώρα κλαίει και η σύζυγος του πρωθυπουργού μας. Κοτζάμ Πρώτη Κυρία, και ας μη της αρέσει ο όρος «Πρώτη Κυρία». Εκτιμώ το γεγονός, όπως το έγραψε και ο κ. Παύλος Πολάκης στον λογαριασμό του στο facebook: «ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΑΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΚΥΡΙΑΣ» (έτσι, με κεφαλαία).

Θέλω να πιστεύω μάλιστα, ότι τώρα πολλοί θα αρχίσουν να ομολογούν ότι κλαίνε «κάθε 5 Ιουλίου που έχουμε την επέτειο του δημοψηφίσματος».

Κάπως, δηλαδή, όπως και με το «φαινόμενο Γουάινστιν» στο Χόλιγουντ. Έπρεπε να βρει το θάρρος μια σταρ και να αποκαλύψει ότι ο μεγαλοπαραγωγός την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά πριν μερικά χρόνια, για βγουν στη συνέχεια κι άλλες που είχαν πάθει το ίδιο.

Για να δούμε; Θα γίνει το ίδιο και εδώ που «έχουμε τις ίδιες αξίες και ιδανικά με την Αμερική», όπως είχε πει και ο πρωθυπουργός μας, στη κοινή συνέντευξη με τον φίλο του τον κ. Τραμπ;

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης