Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Άρθρα - Σχόλια>Τα Μέσα, οι Παλαιοί και… ο Ζουράρις

Τα Μέσα, οι Παλαιοί και… ο Ζουράρις

zouraris 1Από τη στήλη ΕΠΕΑΠΤΕΡΟΕΝΤΑ | Γράφει ο Άγγελος Πολύδωρος

Που είχαμε μείνει το προηγούμενο Σάββατο; Πάμε παρακάτω. Διότι όταν αυτή η στήλη φιλοξενείται στη σελίδα «Life Style» δεν μπορεί να αποφύγει τον πειρασμό να μην ασχολείται με το style των ανθρώπων και ειδικά όταν πρόκειται περί δημοσίων προσώπων. Ακόμα δε περισσότερο όταν αυτά τα δημόσια πρόσωπα δίνουν συνεντεύξεις σε έντυπα πανελλαδικής εμβέλειας και με τις δηλώσεις τους κρίνουν τα ίδια τα Μέσα Ενημέρωσης.

«Οι δανειστές - δυνάστες είχαν θέσεις άτεγκτες, ήταν σαν μια τιμωρητική φασιστική μπότα που προσπαθούσε να σου λιώσει το κεφάλι, να σε πατήσει κάτω. Αυτή την αντιμετώπιση είχαμε έξω, ενώ μέσα τον τόνο έδιναν η τρομοκρατία των ΜΜΕ και η πίεση του συστήματος, για να υποκύψεις, να μην προσπαθήσεις να αρθρώσεις τη φωνή του λαού σου...», είπε μεταξύ άλλων η σύζυγος του πρωθυπουργού μας σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών και με έκανε να αισθάνομαι τρομοκράτης, ενώ «είμαι αθώος κύριε πρόεδρε» και όταν γράφω κάποια πράγματα, εδώ και τρία χρόνια τώρα, το κάνω με βαριά καρδιά. Όπως άλλωστε και οι υπουργοί της κυβέρνησης, που ενώ επιβάλλουν σκληρά μέτρα, ισχυρίζονται ότι το κάνουν πάντα υπό πίεση και με βαριά καρδιά.

Εμένα η βαριά καρδιά και η δική μου πίεση (της αρτηριακής που ανεβαίνει, συμπεριλαμβανομένης) προέρχεται κυρίως από το πορτοφόλι μου, που δεν προλαβαίνω να το γεμίσω και αμέσως αδειάζει. Και να πεις ότι κάνω τη μεγάλη ζωή; Αλλά τέλος πάντων.

«Τα Μέσα τα είχαν και τα έχουν ακόμη οι παλαιοί», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης η κυρία πρωθυπουργού, εννοώντας προφανώς τους Παλαιούς της Μυθολογίας Κθούλου και όσοι διαβάζετε έργα του Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ καταλαβαίνετε. Φαίνεται ότι οι Παλαιοί που βρίσκονται στα σκοτεινά βάθη του ωκεανού, κρατούν τις τύχες των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης στα χέρια τους.

Ας γίνουμε σοβαροί. Τα Μέσα δεν είναι και τόσο εχθρικά προς την κυβέρνηση. Απόδειξη, ότι μια βδομάδα τώρα ασχολούνται με τον κ. Ζουράρι και το κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού υποσυστήματός του και ειδικώς με εκείνη την τάση προς το εμπρόσθιο τμήμα του, στο οποίο κάθισαν 10.000 γαύροι… σύμφωνα με δήλωσή του.

Τόσα και τόσα έχει δηλώσει κατά καιρούς ο κ. Ζουράρις και δεν έγινε και τίποτα. Τώρα που στη Βουλή θα ψηφιζόταν το Πολυνομοσχέδιο, γέμισαν τα πρωτοσέλιδα από στεατοπυγικά υποσυστήματα και τα social media από βιτριολικά σχόλια. Έτσι, το μόνο που πήραμε είδηση ήταν ότι μια βουλευτής προσχώρησε στο σχήμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το Πολυνομοσχέδιο πήρε 154 ψήφους αντί των 153 που αναμενόταν. Πού είδε η κ. πρωθυπουργού να κάνουν κακό τα Μέσα στην κυβέρνηση;

Δεν είναι τα Μέσα και οι Παλαιοί, που υπέβαλαν και ψήφισαν το Πολυνομοσχέδιο. Ούτε ήταν αυτοί που υπέγραψαν τα μνημόνια, ή επέβαλαν τα capital controls, ή υπέγραψαν από πέρυσι μειώσεις μισθών και συντάξεων από 1/1/2019. Μη το ξεχνάμε κι αυτό.

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης