Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Άρθρα - Σχόλια>Καθημερινότητα: Μεγάλη λέξη

Καθημερινότητα: Μεγάλη λέξη

novartis
Από τη στήλη ΕΠΕΑΠΤΕΡΟΕΝΤΑ | Γράφει ο Άγγελος Πολύδωρος

Έγραψε ο φίλος μου Σ.Μ. στο facebook (επί λέξει): «Φάγανε από Tράπεζα Κρήτης, φάγανε από Αγροτική Tράπεζα, φάγανε από Oλυμπιακούς Aγώνες, φάγανε από δημόσια έργα, φάγανε από Βατοπέδι, φάγανε από χρηματιστήριο, φάγανε από μικροομολογιούχους, φάγανε από εξοπλιστικά, φάγανε από c4i, φάγανε από δομημένα ομόλογα, φάγανε από λίστα Λαγκάρντ, φάγανε από λίστα Μπόργιανς, φάγανε από Siemens, φάγανε από ασφαλιστικά ταμεία, φάγανε από φαρμακοβιομηχανίες, φάγανε από NOVARTIS, Φοροδιαφύγανε για δεκάδες δις κέρδη οι έχοντες και κατέχοντες! Εισφοροδιαφύγανε, διακινήσανε μαύρο χρήμα πολλοί, κάνανε εικονικές πτωχεύσεις επιχειρήσεων, στείλανε ζεστό χρήμα σε φορολογικούς παραδείσους. Τώρα πρέπει να πάρουν αντιβιοτικό από την Novartis».
Και σχολιάζει, ο άλλος φίλος μου, ο Θ.Π.: «Και το αφελέστατο ερώτημα είναι: Γιατί μέχρι σήμερα αυτά έμειναν στα λόγια;»
Δηλαδή, τι θέλεις να πεις βρε φίλε Θ.Π.; Δεν σου φτάνει που μπήκε φυλακή ο Τσοχατζόπουλος; Χούντα θέλεις να γίνουμε; Διότι εγώ, από τον καιρό που θυμάμαι -πολιτικά- τον εαυτό μου, μόνον οι συνταγματάρχες έριχναν στη φυλακή πολιτικούς. Τούτοι δεν είναι χούντα. Είναι δημοκρατικά εκλεγμένοι. Απόδειξη ότι ο πρωθυπουργός πρότεινε, το θέμα NOVARTIS να πάει στην προανακριτική (και βλέπουμε).
Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος; Σέβεται τους θεσμούς και όχι μόνο. Σέβεται και τις διαδηλώσεις. Και όπως είπε «δεν αγνοώ ακόμα και τις μικρότερες». Όχι όμως και τον «ετερόκλητο όχλο του συλλαλητηρίου» για την ονομασία του γειτονικού κρατιδίου. Ε, δεν είναι και όλες οι διαδηλώσεις ίσες κι όμοιες. Είναι διαφορετική αυτή του… «όχλου», που διαλύθηκε και δεν καταστράφηκε τίποτα στο Σύνταγμα, από τις… άλλες διαδηλώσεις κάποιων αγανακτισμένων πολιτών, που κατέστρεψαν το κέντρο της Αθήνας. Περνάω από την οδό Σταδίου τα πρωινά και μαυρίζει η ψυχή μου.
Γι’ αυτό και χάρηκα που ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης και επικεφαλής του Ομίλου «Αθήνα, Πρωτεύουσα Ξανά» κατά την κοπή της Βασιλόπιτας του Ομίλου, είπε: «Εμείς, δεν θέλουμε τη σημερινή Αθήνα. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή της εικόνα. Μας ενοχλεί αυτή η εικόνα. Δεν μπορεί να είναι αυτή η εικόνα της πρωτεύουσας μιας χώρας, που θέλει να αποτελεί παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και να αποτελέσει την ατμομηχανή της αναπτυξιακής αναγέννησης της χώρας μας».
Εύγε και μπράβο του. Αυτό όμως που με στεναχώρησε λιγουλάκι, ήταν το άλλο που είπε ο δήμαρχός μας: «Είμαι παιδί αυτής της πόλης. Μεγάλωσα στη γειτονιά των Πετραλώνων και σήμερα, λόγω των υποχρεώσεων μου ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, περνάω μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μου στην Αθήνα».
Να. Αυτά λέει και δίνει δικαιώματα στην αντιπολίτευση του μαρουσιώτικου Δημοτικού Συμβουλίου να του καταλογίζει ότι έχει εγκαταλείψει το Μαρούσι και αδιαφορεί για τα προβλήματά του.

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης