Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Άρθρα - Σχόλια>Η Moody’ s αξιολογεί χαρακτήρες;

Η Moody’ s αξιολογεί χαρακτήρες;

moodysΑπό τη στήλη ΕΠΕΑΠΤΕΡΟΕΝΤΑ | Γράφει ο Άγγελος Πολύδωρος

Το ‘χω ξαναγράψει. Επειδή το σαββατιάτικο φύλλο, αυτό που κρατάς στα χέρια σου, «κλείνει» την ύλη του κάθε Πέμπτη, το προηγούμενο Σάββατο δεν πρόλαβα να σου περιγράψω τα συναισθήματά μου από την παρακολούθηση της συνεδρίασης της Βουλής για την Υπόθεση Novartis. Διότι περί «υπόθεσης» πρόκειται. Και αν τελικά αποδειχθεί ότι κάποιος πήρε υπερβολικό bonus, τότε θα μιλήσουμε για σκάνδαλο. Διότι bonus δίνονται. Και για φάρμακα, και για πλοία, και για όπλα, και για πυρομαχικά.

Γι’ αυτό και θα σου περιγράψω τα συναισθήματά μου σήμερα. Άλλωστε δεν παρακολούθησα τη συνεδρίαση από το πρωί της Τετάρτης μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης, ώστε να μην έχω τι να γράψω σήμερα για το Θέμα της Novartis στη Βουλή. Διότι περί Θέματος πρόκειται και μάλιστα Μεγάλου. Από το οποίο, μπορεί να προκύψει και κάποιο Σκάνδαλο στη χώρα μας. Πού ξέρεις;

Διότι, όπως διαπίστωσα από τις ομιλίες των «φερομένων ως ενόχων» με βάση τις καταγγελίες των «προστατευομένων μαρτύρων» βέβαια, όλοι μου φάνηκαν σαν να μην είχαν κάνει και κάτι σπουδαίο για τη Novartis. Όλοι ισχυρίζονταν, ότι επί της εποχής τους οι φαρμακευτικές δαπάνες είχαν μειωθεί και ότι είχαν την Novartis τελευταία στους καταλόγους τους.

Αν βιάζεσαι, λοιπόν, να μάθεις τα συναισθήματά μου, πρέπει να σου πω ότι πρώτα συγκινήθηκα, που είδα έναν πρωθυπουργό 34 ημερών (όχι επειδή επέλεξε να πολιτευτεί, αλλά λόγω συνταγματικής επιταγής, ως ο αρχαιότερος Πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου), να απολογείται για τη θητεία του, επειδή οι προστατευόμενοι μάρτυρες «άκουσαν», ή «νόμιζαν» (πάντως «αυτόπτες», κατά τη δικογραφία δεν ήσαν), ότι χρηματίστηκε κατά τη διάρκεια των 34 ημερών της πρωθυπουργίας του, για να ευνοήσει τη φαρμακοβιομηχανία. Τον είδα να δακρύζει και πραγματικά συγκινήθηκα.

Ύστερα θύμωσα. Διότι την ώρα που ο πρωθυπουργός των 34 ημερών κ. Πικραμμένος, ζητούσε δακρύζοντας «να φτάσει η υπόθεση μέχρι τέλους ώστε να λάμψει η αλήθεια και να παραδοθώ άσπιλος στην κοινωνία», ο κ. Πολάκης χασκογελούσε.

Κατόπιν, περίμενα με περιέργεια τον πρωθυπουργό. Είπα, «δεν μπορεί, θα εμφανιστεί το βράδυ με κάποια στοιχεία και θα τους τινάξει στον αέρα». Δεν βαριέσαι. Ούτε στοιχεία παρουσίασε, ούτε τίποτα. Δεν είχε καν το γνωστό του ύφος. Τζίφος η υπόθεση. Μόνον πολιτικές ευθύνες ζήτησε, ενώ έπαιζε το κομπολόι του. Λίγο αν αργούσε να εμφανιστεί, θα έβγαινε και κατηγορούμενος.

Πρόλαβε όμως να πει το αμίμητο: «Εμείς είμαστε από άλλο υλικό φτιαγμένοι».

Καλά. Αυτό το ξέραμε. Και να μη τύχαινε το ζεύγος Αντωνοπούλου - Παπαδημητρίου, μας το θυμίζει καθημερινά ο κ. Πολάκης.

Από άλλο υλικό, όντως!

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης