Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Άρθρα - Σχόλια>Το μέγεθος μετράει

Το μέγεθος μετράει

Untitled 1 polydorosΑπό τη στήλη ΕΠΕΑΠΤΕΡΟΕΝΤΑ |Γράφει ο Άγγελος Πολύδωρος

Αυτό είναι θέμα για τους πολίτες μιας χώρας. Όχι σαν κι εμάς που καθόμαστε και συζητάμε με άγνωστους μάρτυρες που άκουσαν, τους είπανε, πιστεύουν, νομίζουν και θεωρούν ότι κάποιοι πολιτικοί «τα πιάσανε» από μια φαρμακευτική εταιρεία.

Αν και εδώ που τα λέμε, η είδηση που διάβασα και θα σας μεταφέρω στη συνέχεια, μπορεί να έχει σχέση. Ίσως να κυοφορείται κάποιο, φαρμακευτικό κατά κάποιο τρόπο, σκάνδαλο. Πού να ξέρω; Πάντως, σε μια χώρα, έγινε εισαγωγή υλικού προληπτικής φύσεως άμεσης ανάγκης για άντρες και γυναίκες, το οποίο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές των αντρών (με ανεπιθύμητες συνέπειες για τις γυναίκες, βεβαίως) και δημιούργησε πρόβλημα σε ανώτερα επίπεδα, όπως ήταν φυσικό.

Αλλά καλύτερα να μη σε κρατάω σε αγωνία και να σου μεταφέρω την είδηση καλή μου φίλη (και φίλε), όπως τη διάβασα (5/3/18) στο Athens Voice (Κόσμος). Τίτλος του ρεπορτάζ: «Πρόβλημα στη Ζιμπάμπουε: Μικρά για τους κατοίκους τα κινέζικα προφυλακτικά - Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας». Το ρεπορτάζ: «Ο υπουργός Υγείας της Ζιμπάμπουε ήταν ξεκάθαρος: Τα προφυλακτικά που εισάγονται στην χώρα από την Κίνα είναι μικρά για τους κατοίκους της χώρας. Μιλώντας σε εγκαίνια οργανισμού για το AIDS/ HIV, o υπουργός Υγείας τόνισε σε στελέχη ιδιωτικών εταιρειών ότι για να καταπολεμηθεί το AIDS πρέπει να φτιάχνουν φάρμακα και προφυλακτικά κατάλληλα για τους κατοίκους της χώρας. Ο υπουργός τόνισε ότι πολλοί άνδρες της χώρας διαμαρτύρονται για το (μικρό) μέγεθος των προφυλακτικών».

Τώρα που το σκέφτομαι, το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στη χώρα μας, αλλά απ’ ότι καταλαβαίνω κανείς δεν έχει τολμήσει να μιλήσει μέχρι σήμερα και θα είμαι ξεκάθαρος, όπως και ο υπουργός Υγείας της Ζιμπάμπουε: Στα λεωφορεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων, δεν μπορεί να καθίσει άνθρωπος που είναι ψηλότερος του 1,60. Δεν υπερβάλλω και μη γελάς σε παρακαλώ. Χρησιμοποιώ τα δημόσια μέσα μεταφοράς και όταν ταξιδεύω με λεωφορεία του ΟΑΣΑ, αδειάζει κάθισμα και (σε αντίθεση με το τρένο και το μετρό) δεν τρέχω καθόλου να καθίσω, διότι γνωρίζω ότι δεν με χωράει. Έχω ύψος 1,87 και μου είναι αδύνατο να κάθομαι χωρίς τα γόνατά μου να βρίσκουν στην πλάτη του μπροστινού καθίσματος. Καλά, εκεί στην ΕΛΒΟ δεν υπάρχουν ψηλότεροι από 1,60, να τους βάλουν να καθίσουν και να δουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση; Τι νομίζουν; Δεν έχουν βγει στην πιάτσα να δουν ότι ο κόσμος ψηλώνει;

Αυτά.. Τι περίμενες; Να το πάω μέχρι τέλους με τα προφυλακτικά από την Κίνα και τις φαρμακευτικές;

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης