Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ>«Εγγυητής του κληροδοτήματος η Περιφέρεια»

«Εγγυητής του κληροδοτήματος η Περιφέρεια»

DASOS SYGGROU MONOPATI amarysiaΌτι εγγυάται το κληροδότημα Συγγρού δηλώνει στην «Α» η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα, μετά τη μαρουσιώτικη αντίδραση για τη συνάντηση Καραμέρου - Γιάντση - Κουντουρά. Νέα "πυρά" από το Δήμο.

Σχολιάζοντας όσα ειπώθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για το θέμα του δάσους Συγγρού, πηγές από την Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα τόνισαν στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. «Η Περιφέρεια Αττικής είναι εγγυητής των όσων προβλέπει το κληροδότημα της Ιφιγένειας Συγγρού. Με αυτό το σκεπτικό, άλλωστε, διεξήχθη περίπου δύο μήνες πριν η ευρεία σύσκεψη υπό τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο στα γραφεία του ΙΓΕ, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και με αντικείμενο την προστασία του δάσους κατά τους θερινούς μήνες από τον κίνδυνο πυρκαγιάς». Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι «δεν υπάρχει λόγος να δίνεται έκταση σε μυθεύματα που κάποιοι διακινούν σχετικά με τις προθέσεις του cluster «Discover North Athens», καθώς, προφανώς, δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς για τους στόχους και τη λειτουργία του» και κατέληξαν: «Το δάσος Συγγρού κινδύνευσε πέρυσι 5 φορές από πυρκαγιές που άναψαν σε γειτονικούς του χώρους. Και ασφαλώς δεν μπορεί να κινδυνεύσει επειδή άνθρωποι από το εξωτερικό θα θελήσουν ενδεχομένως να το επισκεφτούν, κάτι που, όπως όλοι γνωρίζουμε, συμβαίνει καθημερινά».

vasilis kokkalis amarysia copy«Με τι εχέγγυα “προστάτης” του Συγγρού ο κ. Καραμέρος;»

Η δήλωση της Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ ότι αποτελεί «εγγυητή του κληροδοτήματος Συγγρού», προκάλεσε την απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου

Την ανακοίνωση υπογράφει ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κόκκαλης και αναφέρει τα εξής:

«Επ’ αφορμής της τοποθέτησης της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα σχετικά με τις εγγυήσεις που παρέχει σε επίπεδο των όσων προβλέπει το Κληροδότημα της Ιφιγένειας Συγγρού σε συνέχεια των έντονων αντιδράσεων που διατυπώθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σχετικά με τα δημοσιοποιούμενα σχέδια Υπουργείου Τουρισμού και Περιφέρειας Αττικής για τουριστική ανάπτυξη στα βόρεια προάστια με πόλο έλξης το δάσος Συγγρού, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ζητά από τον Αντιπεριφερειάρχη  Βορείου Τομέα Γιώργο Καραμέρο, να απαντήσει στα εξής:

Πώς ακριβώς η Περιφέρεια Αττικής αποτελεί «εγγυητή» των όσων προβλέπει το κληροδότημα;

Και με τί μέσα προστατεύει το Δάσος από τον κίνδυνο φωτιάς;

- τη στιγμή που ούτε μία υδροφόρα της Περιφέρειας δεν υπάρχει στο σημείο και η περιφρούρηση του δάσους γίνεται αποκλειστικά με εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου και υδροφόρα του Δήμου που βρίσκεται παραπλεύρως σε επιφυλακή.

-  όταν στο έγγραφο αίτημα του Δήμου με αρ. πρωτ. 19568/2017 προς την Περιφέρεια για να παραχωρήσει μία υδροφόρα για την προστασία του Δάσους Συγγρού, η απάντηση που λάβαμε ήταν αρνητική.

Επομένως, ερωτούμε με ποια εχέγγυα ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης εμφανίζεται ως «προστάτης» του Δάσους Συγγρού;

Να επισημάνουμε στον κύριο Καραμέρο ότι οι συσκέψεις δίχως έμπρακτο αντίκρισμα δεν παρέχουν ουδεμία εγγύηση προστασίας για το Δάσος Συγγρού.

Οι συζητήσεις με πρόσωπα για σχέδια εκμετάλλευσης του Δάσους -που τίθεται εν αμφιβόλω εάν γνωρίζουν ακόμα και κατά που πέφτει το δάσος Συγγρού- δεν αποτελούν εγγύηση ότι η Περιφέρεια κάνει ό,τι χρειάζεται για την τήρηση των προβλεπόμενων όρων του κληροδοτήματος.

Με επιδεικτικά απόντα από τις συναντήσεις τον Δήμο Αμαρουσίου που έχει υπό τη διοικητική του ευθύνη το Δάσους Συγγρού και που πασχίζει με κάθε διαθέσιμο μέσο ώστε αυτός ο πνεύμονας πρασίνου να παραμένει αλώβητος, είναι ξεκάθαρο ότι οι προθέσεις του κυρίου Αντιπεριφερειάρχη είναι εκ του πονηρού».

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ > ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης