Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ>Αλληλεγγύη της Περιφέρειας Αττικής στα Κύθηρα

Αλληλεγγύη της Περιφέρειας Αττικής στα Κύθηρα

dourouΤην έμπρακτη στήριξή τους στο νησί των Κυθήρων, εξέφρασαν Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και η Περιφερειακή Σύμβουλος Εντεταλμένη για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της καταστροφικής πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Αττικής εκτός, από τη μία μόνιμα παραχωρημένη υδροφόρα  στο Δήμο Κυθήρων, διέθεσε στην Πυροσβεστική, μετά από σχετικό αίτημα, μία ακόμη καθώς και ένα χωματουργικό μηχάνημα για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του νησιού, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής παραμένουν στη διάθεση της Πυροσβεστικής για τυχόν νέα αιτήματά της για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, απέστειλε στο νησί δύο οχήματα, ένα πυροσβεστικό 10 τόνων, με 2 κανόνια πίεσης και 4 άτομα προσωπικό καθώς και μία υδροφόρα 12 τόνων με 3 άτομα προσωπικό, που θα τεθούν στην υπηρεσία κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Είχε προηγηθεί δήλωση της κ. Δούρου, στην οποία είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη συμπαράστασή της στο Δήμαρχο Κυθήρων Στρ. Χαρχαλάκη, θέτοντας τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την υπό εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στο νησί.

«Βρισκόμαστε από το πρωί της Παρασκευής που ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά σε επικοινωνία και συνεννόηση με τον Δήμαρχο Κυθήρων και όλους τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση της μεγάλης καταστροφής. Η αρωγή και η στήριξη της Περιφέρειας Αττικής προς τα Κύθηρα δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο σε τούτες τις δύσκολες ώρες αλλά θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν θα απαιτηθεί σειρά έργων υποδομής», είχε δηλώσει σχετικά η κ. Δούρου, η οποία είχε εισηγηθεί άμεσα στον  Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, ύστερα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου, να κηρυχθούν τα Κύθηρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ > ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης