Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ>Δήμοι κατά της παιδικής σεξουαλικής βίας

Δήμοι κατά της παιδικής σεξουαλικής βίας

photo neffΗ υποστήριξη του Συμφώνου για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, ήταν τον αντικείμενο συνάντησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με την Πρόεδρο της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Emanuele Neff.

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΕΔΕ, συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος του Κογκρέσου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Μ. Αγγελόπουλος.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να αναλάβει η ΚΕΔΕ να προσκαλέσει όλους τους Δήμους της χώρας να υπογράψουν το Σύμφωνο καθώς και να δρομολογήσει σχετικές πρωτοβουλίες για τη διάχυση της πληροφόρησης  σε αυτό το ζήτημα.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης με δεδομένη τη σημασία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης πάνω σε αυτό το , νευραλγικής σημασίας θέμα, δεσμεύτηκε στην κα Neff, πως η ΚΕΔΕ θα αφιερώσει ειδική ενότητα για το Σύμφωνο κατά το επόμενο τακτικός της Συνέδριο και πως θα το υπογράψει σε ειδική τελετή. Επιπρόσθετα θα εισηγηθεί για την κύρωση του από την Ελληνική Βουλή και την ενσωμάτωση του στην εσωτερική έννομη τάξη.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Με την κα Neff είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση για το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της καταπολέμησης της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών. Η ΚΕΔΕ προσκαλεί όλους τους Δήμους να υπογράψουν το σχετικό Σύμφωνο και θα αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών πάνω σε αυτό το ζήτημα. Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται, προκειμένου να διασφαλιστεί με τον πλέον βέλτιστο τρόπο η προστασία των ανυπεράσπιστων παιδιών  που ζουν στην Ευρώπη, από όπου και αν προέρχονται».

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ > ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης