Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ>Οι δυνατότητες των ΟΤΑ μέσω Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων

Οι δυνατότητες των ΟΤΑ μέσω Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων

tameio parakatathikon kai daneion amarysiaΕπιστολή προς τους δημάρχους της χώρας με την οποία τους ενημερώνει για τις  δυνατότητες που παρέχονται στους ΟΤΑ που τηρούν λογαριασμούς όψεως στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Ειδικότερα σύμφωνα με το έγγραφο που έστειλε στην ΚΕΔΕ η αρμόδια Διεύθυνση Καταθέσεων του Ταμείου, κατόπιν σχετικού ερωτήματος που έθεσε ο γ. Πατούλης, το επιτόκιο που παρέχεται στους Δήμους ανέρχεται στο 2,25%.

Παράλληλα προβλέπεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής μεταφοράς από το λογαριασμό του ΟΤΑ, σε λογαριασμούς που τηρεί σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα  του εσωτερικού, κατόπιν εντολής του, άμεσα και χωρίς επιβάρυνσή του, καθώς και άμεση πίστωση των επιχορηγήσεων του Υπ. Εσωτερικών στο λογαριασμό κάθε ΟΤΑ.

Η επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Κατόπιν σχετικού ερωτήματος που έθεσα, ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σχετικά με τις δυνατότητες που παρέχονται στους ΟΤΑ που τηρούν λογαριασμούς όψεως στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, η αρμόδια Διεύθυνση Καταθέσεων του Ταμείου με ενημέρωσε, γραπτώς, για τα εξής:

Το επιτόκιο που παρέχει ανέρχεται στο 2,25 %. Παράλληλα προβλέπεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής μεταφοράς από το λογαριασμό του ΟΤΑ, σε λογαριασμούς που τηρεί σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα  του εσωτερικού, κατόπιν εντολής του, άμεσα και χωρίς επιβάρυνσή του.

Επιπρόσθετα προβλέπεται η χορήγηση μπλοκ επιταγών, καθώς και άμεση πίστωση των επιχορηγήσεων του Υπ. Εσωτερικών στο λογαριασμό κάθε ΟΤΑ.

Επίσης ο κάθε Δήμος θα μπορεί να ενημερώνεται ηλεκτρονικά μέσω e-mail για την κίνηση του λογαριασμού του, καθώς και για το υπόλοιπο της ημέρας.

Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω πως σύμφωνα με το έγγραφο που μας απέστειλε η αρμόδια υπηρεσία του Ταμείου, τα χρήματα που κατατίθενται στο Τ.Π. & Δανείων καταλήγουν πάλι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων:

Δεν χρηματοδοτεί άλλες δραστηριότητες και

Είναι ο βασικός χρηματοδότης των αναγκών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ > ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης