Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ>«Δικτύωση και διαδημοτική συνεργασία για “Βιώσιμες Πόλεις”»

«Δικτύωση και διαδημοτική συνεργασία για “Βιώσιμες Πόλεις”»

patoulis synedrio viwsimes poleis amarysia«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνει μάχη καθημερινά προκειμένου να διαμορφωθούν Ολοκληρωμένες Τοπικές Στρατηγικές για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των πόλεων. Μέσα από πρωτοβουλίες όπως η δικτύωση και η διαδημοτική συνεργασία δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας σε τοπικό επίπεδο».

Στη σχετική επισήμανση προχώρησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πρώτο Συνέδριο Δικτύου Πόλεων – Βιώσιμη Πόλη, που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Βάρης - Βούλας – Βουλιαγμένης.

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι, παρά τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλεται από την κεντρική διοίκηση να αποδυναμώσει τον Α’ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι ΟΤΑ παίρνουν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη συνεργασιών και τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων και τόνισε: «Για τις “Βιώσιμες Πόλεις”, απαιτούνται έξυπνες λύσεις, για την αποτελεσματική λειτουργία των Δήμων. Αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες για την άμεση έναρξη της υλοποίησης του «Προγράμματος Οργάνωσης και Λειτουργικού Εκσυγχρονισμού των 13 Περιφερειών και των 325 Δήμων», που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα” 2014–2020.

Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για να αξιοποιηθεί η σύγχρονη τεχνολογική υποδομή που διαθέτει πλέον στο G-Cloud του Υπουργείου Οικονομικών και στο Κέντρο Διαλειτουργικότητας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Προτείνουμε επίσης την άμεση προώθηση πιλοτικής εφαρμογής υποστήριξης των μικρών ορεινών και νησιωτικών δήμων, προκειμένου να διασφαλιστεί με έξυπνες εφαρμογές ΤΠΕ η αποτελεσματική εσωτερική λειτουργία τους και η βέλτιστη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες”.

Και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατέληξε: «Θέλω να σας επισημάνω ότι οι Βιώσιμες πόλεις, εντάσσονται στο κέντρο της πολιτικής της ΚΕΔΕ. Η επιδιωκόμενη Βιώσιμη Ανάπτυξη των πόλεων θα πρέπει να στηρίζεται σε έξυπνες λύσεις και πρέπει να επιτευχθεί σε όρους οικονομικής σύγκλισης, κοινωνικής συνοχής, προστασίας περιβάλλοντος και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Οι Βιώσιμες Πόλεις χρειάζονται έξυπνες λύσεις για πιο αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας».

Στο συνέδριο μίλησαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Πύλου – Νέστορος και πρόεδρος του Δικτύου «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» Δ. Καφαντάρης, ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας – Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλος, ο πρόεδρος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Π. Πάντος, η, καθηγήτρια ΕΜΠ Μαρία Λοϊζίδου, ο γενικος διευθυντής DG ENVIRONMENT της Ευρωπαϊκής Επιτροπή Γ. Κρεμλής κ.α. Συνοπτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων του δικτύου πραγματοποίησε ο γενικός διευθυντής του Δικτύου Ιωάννης Γεώργιζας.

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ > ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης