Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ>«Πάμε για τουλάχιστον 7.000 μόνιμους στην Καθαριότητα»

«Πάμε για τουλάχιστον 7.000 μόνιμους στην Καθαριότητα»

patoulis synedrio POP OTA 2 MESAΠρόσληψη 7.000 μονίμων στην Καθαριότητα των Δήμων ανήγγειλε ο υπ. Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης στο συνέδριο της ΠΟΠ-ΟΤΑ. «Τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων», ζήτησε ο Γ. Πατούλης.

«Οι μόνιμες θέσεις για τον διαγωνισμό των ανταποδοτικών υπηρεσιών Καθαριότητας των Δήμων αναμένεται να είναι άνω των 7.000», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο συνέδριο, αποκαλύπτοντας ότι και μετά τις πρόσθετες αιτήσεις που υπέβαλαν δήμοι της χώρας, ο τελικός αριθμός των προσλήψεων των εργαζομένων που υπάγονται στο άρθρο 24 του Ν. 4479/2017 θα ξεπεράσουν τις 7.000, μετατρέποντας τον συγκεκριμένο διαγωνισμό «στον μεγαλύτερο που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε Δήμους».

Στην αναγκαιότητα συνεργασίας αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων προκειμένου να επιλυθούν σημαντικά εργασιακά προβλήματα και να επέλθει ο μετασχηματισμός του κράτους σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια της ομιλία του στο 25ο τακτικό Συνέδριο που οργανώνει σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ - ΟΤΑ).

Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «πρέπει να μπει ένα τέλος στο καθεστώς ομηρίας των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα και να αποκτήσουν επιτέλους οι Δήμοι μόνιμο προσωπικό».

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως αιρετοί και εργαζόμενοι είναι μαζί, στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την αναδόμηση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης.

«Μας αφορά όλους να αντιμετωπίσουμε τις ανεπάρκειες που χαρακτηρίζουν την τρέχουσα κατάσταση της δημόσιας λειτουργίας, για την οποία οι μόνοι που δεν ευθύνονται, ή ευθύνονται ελάχιστα, είναι οι εργαζόμενοι».

Ο Γ. Πατούλης πρόσθεσε στη συνέχεια ότι η μεταρρύθμιση και η αναδόμηση στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς θα πρέπει να υπάρξουν συγκρούσεις με συνήθειες, κατεστημένα συμφέροντα και προνόμια.«Αυτή η μεταρρύθμιση είναι απαραίτητη για να κερδίσει η αυτοδιοίκηση σε αποδοχή από τους πολίτες. Για να κερδίσει σε αποτελεσματικότητα, για να απελευθερώσει τη δημιουργικότητα και την πρωτοβουλία του προσωπικού της», τόνισε και στη συνέχεια έκανε συγκεκριμένες αναφορές και στην ολοκληρωμένη πρόταση, που έχει καταθέσει η ΚΕΔΕ προκειμένου να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις και τομές που θα «δημιουργήσουν ένα ισχυρό επιτελικό κράτος με ενισχυμένο το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή».

Ειδικότερα για τη «βελτιστοποίηση των ανθρώπινων πόρων» στην πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση προτείνεται νέο σύστημα προγραμματισμού των ανθρώπινων πόρων, ειδικό πρόγραμμα κινητικότητας, σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης, κατάρτιση σύγχρονων Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας, πρόγραμμα κατάρτισης του προσωπικού, αξιοκρατικό σύστημα επιλογής  προϊσταμένων, συγκεκριμένο σύστημα κινητικότητας και θέσπιση ειδικών οικονομικών κινήτρων στους μετατασσόμενους.

Ο απολογισμός δράσης της Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο της ΠΟΠ – ΟΤΑ Μ. Δαρδαμάνη.

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ > ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης