Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ>Το ΦΕΚ που «ανοίγει τον δρόμο» για τη Λεωφόρο Κύμης

Το ΦΕΚ που «ανοίγει τον δρόμο» για τη Λεωφόρο Κύμης

synantisi kymis dimoi«Πράσινο φως» κήρυξης αναγκαστικών απαλλοτριώσεων για την επέκταση της Λ. Κύμης άναψε η κυβέρνηση με σχετική δημοσίευση στο ΦΕΚ της 21ης Δεκεμβρίου. Διαδημοτική σύσκεψη στο Μαρούσι για το θέμα.

Στο 3ο άρθρο του ΦΕΚ, αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ή το αρμόδιο για την κήρυξη των απαλλοτριώσεων όργανο να προβεί στην κήρυξη απαλλοτριώσεων που αφορούν την εκτέλεση των κατωτέρω περιγραφόμενων έργων, καθώς επίσης και στην κήρυξη των τυχόν συμπληρωματικών απαλλοτριώσεων που θα απαιτηθούν για αυτά, υπάγοντας αυτές στη διαδικασία του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων, σύμφωνα με το οποίο με ειδική απόφαση του Δικαστηρίου επιτρέπεται η άμεση παράδοση των ακινήτων για την πραγματοποίηση εργασιών και πριν από τον προσδιορισμό και την καταβολή των αποζημιώσεων:

(…) 1.3 Σύνδεση Λ.ΚΥΜΗΣ από Αττική Οδό μέχρι τον Ανισόπεδο κόμβο (Α/Κ) με Ε.Ο. Νο1 και βελτίωση σύνδεσης της επέκτασης της Λ. Κύμης με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στους Θρακομακεδόνες.

Πρόκειται για την πρώτη έμπρακτη κίνηση της κυβέρνησης, σε συνέχεια των πρόσφατων δεσμεύσεων του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στον αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρο, προκειμένου να προχωρήσει το πολυαναμενόμενο έργο.

Συνάντηση δημάρχων υπό τον Γ. Πατούλη

Τις απόψεις τους για τη φημολογούμενη επέκταση και ολοκλήρωση της Λεωφόρου Κύμης προς Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας σε συνέχεια της συζήτησης επί του θέματος που έχει ανοίξει η Περιφέρεια Αττικής, εξέφρασαν δήμαρχοι και εκπρόσωποι έξι Δήμων κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη.

Σε αυτή την πρώτη προσέγγιση του θέματος σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης της Περιφέρειας για αίτημά της προς το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για επέκταση και ολοκλήρωση του συγκεκριμένου οδικό άξονα, οι ενδιαφερόμενοι Δήμαρχοι συμφώνησαν ότι πρόκειται για ένα έργο πνοής και ζωτικής σημασίας για τις πόλεις τους που, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση διατύπωσαν την άποψη πρέπει να υλοποιηθεί στη βάση της αποσυμφόρησης των αστικών ιστών των Δήμων τους και όχι της δημιουργίας νέων προβλημάτων.
Σε αυτό το πλαίσιο, αποφάσισαν αφενός να ζητήσουν από το υπουργείο Μεταφορών επίσημα να διευκρινίσει τις προθέσεις του αφετέρου τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης του έργου, δίνοντας πληροφορίες, επίσης, σχετικά με τη μελέτη βάσει της οποίας θα κατασκευαστεί το έργο αλλά και τις πηγές χρηματοδότησης.
Στη βάση της απάντησης του υπουργείου θα αποφασιστούν και οι περαιτέρω ενέργειες  των Δήμων προκειμένου το σημαντικό αυτό έργο να υλοποιηθεί προς όφελος των τοπικών κοινωνιών τους και της βελτίωσης της κυκλοφορίας στο εσωτερικό των πόλεων τους και αφού διευκρινιστούν ζητήματα που σχετίζονται με το πλαίσιο κατασκευής του.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι δήμαρχοι Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο αναπληρωτής δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Κωνσταντίνος Νικολιδάκης, και εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου Γιάννης Καλαφατέλης.

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ > ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης