Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ>Συνάντηση Καραμέρου με τον πρόεδρο της ΠΕΔΑ

Συνάντηση Καραμέρου με τον πρόεδρο της ΠΕΔΑ

 Karameros Ioakeimidis copyΜε τον Γιώργο Ιωακειμίδη, πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και δήμαρχο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος.

Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού καθώς και τη σχέση τους με την κεντρική διοίκηση. Ειδικότερα, ανταλλάχτηκαν απόψεις για ζητήματα μεταρρύθμισης στο μοντέλο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, με βασικούς άξονες την αποκέντρωση, την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Μετά τη συνάντηση ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με έναν άνθρωπο που γνωρίζει άριστα τα θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες. Σήμερα περισσότερο από ποτέ ενισχύεται η θέση ότι αποκέντρωση σημαίνει ισχυρή αυτοδιοίκηση, με κανόνες, αρμοδιότητες και θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει ισχυρές τοπικές αρχές, ικανές να διαχειριστούν αυτόνομα τα τοπικά ζητήματα. Η παρατεταμένη κρίση εκτός από τις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή του τόπου, επηρεάζει άμεσα τον κοινωνικό και πολιτισμικό ιστό. Οι πόλεις μπορεί να αποτελέσουν τους μοχλούς ώθησης της τοπικής οικονομίας, της εξωστρέφειας, της πράσινης οικονομίας αλλά και πόλους για την επίτευξη της κοινωνικής συνοχής».

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ > ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης