Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ>Συνάντηση Πατούλη με το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης

Συνάντηση Πατούλη με το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης

kedeΤο πλαίσιο δράσεων που πρέπει να δρομολογηθούν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μετεξέλιξης του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών της Ευρώπης σε Παγκόσμιο, συζητήθηκε σε συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον πρόεδρο του Δικτύου και Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Solna Σουηδίας Γ. Κοντορίνη. Το πλαίσιο δράσεων που πρέπει να δρομολογηθούν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μετεξέλιξης του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών της Ευρώπης σε Παγκόσμιο, συζητήθηκε σε συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον πρόεδρο του Δικτύου και Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Solna Σουηδίας Γ. Κοντορίνη.

Το πλαίσιο δράσεων που πρέπει να δρομολογηθούν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μετεξέλιξης του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών της Ευρώπης σε Παγκόσμιο, συζητήθηκε σε συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον πρόεδρο του Δικτύου και Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Solna Σουηδίας Γ. Κοντορίνη.

Στο Δίκτυο αυτή τη στιγμή συμμετέχουν 500 εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, ελληνικής καταγωγής από όλη την Ευρώπη και δρομολογείται η ένταξη 44 αυτοδιοικητικών από την Αυστραλία, 7 από τον Καναδά και 4 από τις ΗΠΑ, με την ιδιότητα των παρατηρητών.

Στο πλαίσιο των κοινών δράσεων που εξετάζονται, κατά τη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε η δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών της ομογένειας σε ελληνικές δημοτικές κατασκηνώσεις αλλά και τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε χώρες που έχουν ανάγκη κυρίως από φαρμακευτικό υλικό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικτύου Γ. Κοντορίνης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για την υποστήριξη, τονίζοντας ότι η μεταξύ τους συνεργασία έχει στόχο να εδραιώσει τις σχέσεις της ομογένειας με τις τοπικές κοινωνίες.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Γ. Πατούλης σε δηλώσεις του τόνισε: «Στο πλαίσιο της βούλησης μας να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, αποφασίσαμε να εργαστούμε από κοινού για τη μετεξέλιξη του Δικτύου Αιρετών σε παγκόσμιο. Μαζί στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας για κοινές συμπράξεις στο μέλλον με στόχο να ενώσουμε τους απανταχού ομογενείς που δραστηριοποιούνται στην Αυτοδιοίκηση και να σχεδιάσουμε δράσεις που θα διευρύνουν την αναπτυξιακή προοπτική των τοπικών κοινωνιών.

Η ΚΕΔΕ και το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών ενώνουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να μπορέσουν να ενισχυθούν οι δεσμοί της ομογένειας με τη Μητρόπολη. Οι Έλληνες συνάδελφοι αιρετοί από δήμους της Ευρώπης, αλλά και όλου του κόσμου, θέλουν και μπορούν να στηρίξουν τις αρχές και τα δίκαια του Ελληνισμού και αυτή τους τη διάθεση είμαστε έτοιμοι να την αξιοποιήσουμε».

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ > ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης