Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ>«Τοπική ανάπτυξη, με ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας»

«Τοπική ανάπτυξη, με ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας»

patoylisΟ πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στη δεύτερη ημέρα εργασιών της διεθνούς συνάντηση της Αθήνας με θέμα «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί ανάπτυξης και καινοτομίας», που διοργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη.

Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και παροχής κινήτρων προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική ανάπτυξη και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών.

«Σε αυτή την κατεύθυνση», όπως επισήμανε, «ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι ο εγγύτερος στον πολίτη βαθμός, είναι ουσιαστικός και αποτελεί βασικό μοχλό στην ατμομηχανή της ανάπτυξης».

Ειδικότερα, τόνισε πως έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε τόπου, δημιουργίας του κατάλληλου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στήριξης των επιχειρήσεων και προσέλκυσης επενδύσεων με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης τόνισε πως η ΚΕΔΕ έχει διαμορφώσει ένα σχέδιο τόνωσης της τοπικής ανάπτυξης, με έμφαση στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων δράσεων. Έμφαση, όπως ανέφερε, δίνεται στην αναβάθμιση των τεχνολογιών, στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των πολιτών αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας των δημοτικών υποδομών.

«Οι Δήμοι μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν στη σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, έναν ισότιμο της Κεντρικής Διοίκησης πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας μας και την κοινωνική συνοχή», κατέληξε λέγοντας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.   

Τον Γ. Πατούλη υποδέχθηκε στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ  Γ. Καββαθάς.

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ > ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης