Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ>«Στόχος η ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας»

«Στόχος η ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας»

pattjpgΤην αμέριστη υποστήριξή του στην προσπάθεια για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας εξέφρασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να συγκεντρωθούν γυναίκες-επιχειρηματίες, αλλά και στελέχη, που θέλουν να ενημερωθούν για την γυναικεία επιχειρηματικότητα, αλλά και να γνωριστούν μεταξύ τους, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και περαιτέρω τη σύναψη συνεργασιών. 

Ο Γ. Πατούλης, μετά τις θερμές ευχές του προς τις παριστάμενες για την Ημέρα της Γυναίκας, αναφερόμενος στη σημαντική συμβολή της στην ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας, ανέδειξε τους πολλαπλούς της ρόλους, με ειδική αναφορά στο ρόλο της γυναίκας ως μάνας, κάνοντας λόγο για τη μητέρα που υπήρξε και επιχειρηματίας.

Αναπτύσσοντας τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα του σήμερα, εξέφρασε τη βούληση «να αποτελέσει «έναν ισχυρό κρίκο στην αλυσίδα που υπάρχει στη γυναικεία επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας με όλες του τις δυνάμεις στην ενίσχυση και στην ανάπτυξης της» και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε να μπορέσει να ενδυναμωθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα. Για το σκοπό αυτό, το επόμενο διάστημα προχωρούμε σε δράσεις ουσιαστικές, που ξεκινούν από το Μαρούσι και θα επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα».

Παράλληλα, προέτρεψε τις γυναίκες να ασχοληθούν ενεργά με την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι «δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο ίδιος προσωπικά έχει επιλέξει γυναίκες ως στενούς συνεργάτες σε θέσεις ευθύνης.    

Στην εκδήλωση η διευθύνουσα Σύμβουλος της ManpowerGroup Ελλάδας & Κύπρου, Φανή Κλειδά, ανέπτυξε το θέμα «Discovering Yourself is all what it takes - Own your career success», ενώ στο πάνελ που ακολούθησε συμμετείχαν η αντιπρόεδρος & CTO, AKTINA Travel Group Ανδρομάχη Ζερζιβίλη, η διευθύνουσα σύμβουλος, start up coverstory.gr Κατερίνα Ιωακείμ, η ογκολόγος παθολόγος, συνεργάτης Ομίλου Υγεία, Managing Director Care and Cure Oncology Center Δρ. Φλώρα Σταυρίδη και η διευθύνουσα σύμβουλος TELETRANS A.E. Ρία Στεργιοπούλου,

Τον συντονισμό είχε η πρόεδρος του ΤΟΓΜΕ Άρτεμις Λιόντα.
Tο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, που αφορούσε τη δράση Business Networking, συντόνισε το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΟΓΜΕ Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη, η οποία προέτρεπε τις συμμετέχουσες να παρουσιάσουν τον εαυτό τους, την εταιρεία τους, καθώς και να γνωριστούν μεταξύ τους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη.           
         

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ > ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης