Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ>Συνάντηση Πατούλη με την Ένωση Δημάρχων Κρήτης

Συνάντηση Πατούλη με την Ένωση Δημάρχων Κρήτης

patoylhs krhtikoiΤα προβλήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι επικείμενες αλλαγές σε επίπεδο Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρόσφατης συνάντησης του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης, Ζαχαρία Δοξαστάκη και Κυριάκο Βιρβιδάκη αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γ. Πατούλης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Ένωσης, υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη εμπειρία και  οι γνώσεις τους σε θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα αξιοποιηθούν στο έπακρο από την ΚΕΔΕ. 

«Στελέχη όπως εσείς και τα μέλη της Ένωσής σας, με τις δεξιότητες και την εμπειρία σας, μπορούν να αποτελέσουν ουσιαστικούς συνεργάτες και συνομιλητές της ΚΕΔΕ. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις καθώς και σε συνέργειες οι οποίες θα συμβάλουν στην εδραίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος αποτελεί τον εγγύτερο βαθμό προς τους πολίτες».   

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης έκαναν γνωστό στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ότι βασική επιδίωξη της ένωσης είναι η προώθηση και στήριξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η υποβοήθηση των αιρετών στο έργο τους. Για το λόγο αυτό κατέθεσαν υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις συνεργασίας και συνέργειας της ΚΕΔΕ με την Ένωση Δημάρχων Κρήτης.

Όπως επισήμαναν χαρακτηριστικά, η συνάντησή «μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για μία γόνιμη μελλοντική συνεργασία προς όφελος των μελών των ενώσεών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά πρωτίστως των τοπικών κοινωνιών».
Η Ένωση Δημάρχων Κρήτης συστάθηκε στις 12 Ιουνίου 2017, αριθμεί 60 μέλη και απαρτίζεται από νυν, τέως και πρώην δημάρχους της Κρήτης. Ο πρόεδρός της Ζ. Δοξαστάξης είναι τ. δήμαρχος Χερσονήσου, ενώ ο αντιπρόεδρος Κ. Βιρβιδάκης είναι πρώην  δήμαρχος Χανίων. Να σημειωθεί ότι και οι δύο έχουν μακροχρόνια εμπειρία ως μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και ως Πρόεδροι Επιτροπών της.

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ > ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης