Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Αυτοκίνηση>«Αναστήθηκε» η Borgward

«Αναστήθηκε» η Borgward

bogardΟι πιο παλιοί θυμόμαστε με συγκίνηση τις περίφημες «Ιζαμπέλες», που έκαναν θραύση στις δεκαετίες 1950-70, όχι τόσο με τις περιορισμένες στην Ελλάδα πωλήσεις τους όσο με τους αθάνατους κινητήρες τους, που αποτελούσαν ιδανική λύση για… μεταμόσχευση σε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού (αμερικανικά, κυρίως) και κατάφερναν να κινούν αξιοπρεπώς τα βαριά μεγαθήρια! Οι Μαρουσιώτες θυμούνται ασφαλώς τον «Μαστρανάργυρο», έναν καταπληκτικό μάστορα που έκανε δεκάδες επιτυχημένες μεταμοσχεύσεις στην οδό Δόλιανης!

Επρόκειτο λοιπόν για την εταιρεία Borgward και το μοντέλο Isabella, που βγήκε ως σεντάν, κουπέ, καμπριολέ, SW και αρκετές εκδόσεις. Χάθηκε κι αυτή, όπως η DKW, μένοντας ως ανάμνηση…

Μόνο που την ανέσυραν οι… Κινέζοι, που πήραν τα δικαιώματα του ονόματος Borgward και έφτιαξαν στα μουλωχτά ένα  SUV για την αγορά τους, το οποίο πωλείται εκεί από το 2016! Μάλιστα, για να μπουν εύκολα στην ευρωπαϊκή αγορά, φτιάχνουν τώρα εργοστάσιο στην… Βρέμη!

http://chinaautoweb.com/car-models/borgward-bx7/?pid=46953

Όλα αυτά τα μάθαμε τυχαία, από τη λίστα προσωρινής κατάταξης του Ράλι Ντακάρ, όπου στην 10η θέση διακρίναμε ένα… Borgward!

Είναι σίγουρο ότι έχουμε πολλά ακόμη να δούμε από τους Κινέζους, οι οποίοι έχουν μεν τεράστια ιστορία 6 χιλιετιών, αλλά την εποχή της επανάστασης του αυτοκινήτου είχαν άλλες ασχολίες, είτε ως υπόδουλοι της Δύσης είτε χτίζοντας κάτι νέο, που τώρα μόλις καταλαβαίνουμε τι σημαίνει…

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ >

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης