Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ>«Πρόσωπα στο βάθος του χρόνου» του εικαστικού Πέτρου Ζουμπουλάκη

«Πρόσωπα στο βάθος του χρόνου» του εικαστικού Πέτρου Ζουμπουλάκη

ekthesi zoumpoulaki amarysia«Πρόσωπα στο βάθος του χρόνου» είναι ο τίτλος της τελευταίας έκθεσης του εικαστικού Πέτρου Ζουμπουλάκη που εγκαινιάστηκε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017.

Η έκθεση περιλαμβάνει ζωγραφικά πορτρέτα που ο Π. Ζουμπουλάκης έχει δημιουργήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, η οποία ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 -μετά την τετράχρονη μαθητεία του δίπλα στον Γιάννη Μόραλη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών- και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ο Πέτρος Ζουμπουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937 και σπούδασε με υποτροφία του ΙΚΥ στην ΑΣΚΤ.  Έχει διοργανώσει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και έχει λάβει μέρος σε πολλές σημαντικές ομαδικές εκθέσεις τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό καθώς και σε πολλές διεθνείς Biennale. Έχει δουλέψει στο θέατρο και τον κινηματογράφο φιλοτεχνώντας σκηνικά και κοστούμια και έχει επίσης ασχοληθεί με τη διακόσμηση και τη διαφήμιση.

Εικονογράφησε διηγήματα σε περιοδικά, συμμετείχε σε εικονογραφήσεις ημερολογίων και βιβλίων και έχει επίσης διδάξει εφαρμογές, ελεύθερο σχέδιο και χρώμα και διακοσμητικές εφαρμογές και χρώμα στο χώρο. Το 2011 τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο της καλλιτεχνικής του δημιουργίας.

Στις αυτοπροσωπογραφίες του παρατηρούμε τις ανεπαίσθητες αλλοιώσεις της φυσιογνωμίας του, καθώς κυλάει ο χρόνος και οι εποχές. Κάποιοι αποδίδουν στον Π. Ζουμπουλάκη ψυχογραφικές και ψυχολογικές ικανότητες. Ο ίδιος λέει σεμνά: «Αν σχεδιάσεις σωστά τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, τα συναισθήματα βγαίνουν αυτόματα».

Περισσότερα στην κατηγορία Εικαστικά > ΤΕΧΝΕΣ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης