Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Ελλάδα>Τα φώτα σε Μακρόν και Θεσσαλονίκη

Τα φώτα σε Μακρόν και Θεσσαλονίκη

makronΣε ρυθμούς ΔΕΘ κινούνται πλέον και επίσημα τα κομματικά επιτελεία και η κυβέρνηση, καθώς «κάθε κατεργάρης μπαίνει στον πάγκο του» και οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν για όλους. Η Βουλή ανοίγει τη Δευτέρα και η κυβέρνηση ζεσταίνει τις μηχανές, φέρνοντας άμεσα προς ψήφιση νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα, περιέχοντας και κάποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις που θα αξιοποιηθούν κατάλληλα επικοινωνιακά από τον πρωθυπουργό στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση (9-10 Σεπτεμβρίου).

Την ίδια στιγμή, γίνεται μεγάλη κουβέντα για τις πανελλαδικές εξετάσεις και την κατάργησή τους, δεδομένου ότι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, ακόμη και πριν από τη ΔΕΘ, είναι να ολοκληρωθούν οι θεσμικές αλλαγές στην Παιδεία. Σειρά θα πάρουν και άλλες πρωτοβουλίες με «αριστερό πρόσημο», καθώς η στροφή αυτή είναι ειλημμένη απόφαση για τον Αλέξη Τσίπρα και το επιτελείο του, προκειμένου να συσπειρώσουν τον κόσμο τους και να αναδείξουν τις ιδεολογικές διαφορές που τους χωρίζουν με τη ΝΔ.

Στην κυβέρνηση ποντάρουν πολλά και στην επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν, δύο 24ωρα πριν ξεκινήσει η ΔΕΘ. Ο λόγος είναι το μήνυμα για επιστροφή στην κανονικότητα και ανοδική πορεία της οικονομίας που θα εγγυηθεί την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία στο τέλος του προγράμματος, το επόμενο καλοκαίρι. Ο Γάλλος πρόεδρος θα συνοδεύεται, άλλωστε, από επιχειρηματίες, ενώ δεν αποκλείεται να ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον πρωθυπουργό για να ανακοινωθούν επενδυτικές συμφωνίες.

Όλα αυτά, τη στιγμή που η αντιπολίτευση εξακολουθεί να σφυροκοπεί την κυβέρνηση με κάθε λόγο και αφορμή και το κλίμα να πολώνεται όλο και περισσότερο, θυμίζοντας προεκλογική περίοδο. Στην ουσία, είμαστε σε προεκλογική περίοδο, διότι δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα γίνουν οι εκλογές. Στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή το φθινόπωρο του 2019, όπως λέει ο Αλ. Τσίπρας, ή νωρίτερα; Την απάντηση γνωρίζει μόνο ο ίδιος, όπως και το αν θα προχωρήσει τελικά σε ανασχηματισμό, πριν ή μετά τη ΔΕΘ ή… καθόλου.

Περισσότερα στην κατηγορία Ελλάδα >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης