Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Ελλάδα>Ώρα Μακρόν και... ΔΕΘ

Ώρα Μακρόν και... ΔΕΘ

tsipras dimosio amarysiaΗ επίσκεψη του Γάλλου προέδρου και η Διεθνής Έκθεση δίνουν τον τόνο των εξελίξεων

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την επίσημη έναρξη της νέας πολιτικής περιόδου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με πρώτον, ως είθισται, τον πρωθυπουργό και να ακολουθούν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης. Δύο 24ωρα νωρίτερα, στην Αθήνα θα βρεθεί ο Εμανουέλ Μακρόν, σε μια επίσκεψη με ισχυρούς συμβολισμούς και ιδιαίτερη σημασία για το Μαξίμου.

Στόχος είναι ο Γάλλος πρόεδρος να απευθύνει μήνυμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία, το οποίο θα ανοίξει το δρόμο στους επενδυτές - αρχής γενομένης από τους Γάλλους επιχειρηματίες, οι οποίοι θα τον συνοδεύουν στο ταξίδι του. Ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε, άλλωστε, να το κάνει ξεκάθαρο με την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της «Παπαστράτος» ότι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων είναι η νέα προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Στη Βουλή βρίσκεται ήδη και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά, με πλήθος ρυθμίσεων που αφορούν στην αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους που δεν αμείβονται - διότι η απλήρωτη εργασία είναι η μάστιγα της εποχής και μάλιστα σε μια αγορά εργασίας που εξακολουθεί να στενάζει από την ανεργία και μια οικονομία που ένα από τα βασικά προβλήματά της είναι ότι δεν κυκλοφορεί ρευστό.

Έτσι, οι εξαγγελίες Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ θα είναι συγκεκριμένες και... μετρημένες, δεδομένου ότι περιθώριο παροχών δεν υπάρχει. Αντιθέτως, υπάρχει περιθώριο υποσχέσεων. Εάν και εφόσον η πορεία της οικονομίας είναι τέτοια που θα το επιτρέψει, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για στοχευμένες παροχές και φοροελαφρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις από το 2019. Τότε που φιλοδοξεί να εφαρμοστούν και τα αντίμετρα που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές στο Eurogroup του Ιουνίου, μαζί με τα μέτρα της μείωσης του αφορολόγητου και της περικοπής των συντάξεων. Για τα οποία, όμως, δεν αποκλείεται το ΔΝΤ, εν όψει της τρίτης αξιολόγησης που ξεκινά τον Σεπτέμβριο, να πιέσει για την πιο γρήγορη εφαρμογή τους. Ενδεχόμενο που δεν θέλουν καν να σκέπτονται στην κυβέρνηση.

Περισσότερα στην κατηγορία Ελλάδα >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης