Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Ελλάδα>Σχέδια επί… Μακρόν

Σχέδια επί… Μακρόν

tsipras makron amarysiaΑπό την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, σε ένα τετραήμερο - φωτιά

Ενα σημαντικό τετραήμερο συμπληρώνεται την Κυριακή για την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν ακολουθεί η άνοδός του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Κι όπως ήδη έχετε διαβάσει από αυτή τη στήλη, τούτο ισοδυναμεί πρακτικά με την έναρξη της νέας πολιτικής περιόδου - όπως ακριβώς, δηλαδή, θα γίνει τη Δευτέρα με τα σχολεία και τους μικρούς μαθητές.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, αποτέλεσε ασφαλώς την καλύτερη αφορμή προκειμένου η κυβέρνηση να δημιουργήσει θετικές ειδήσεις και να διώξει τα σύννεφα που έχουν αρχίσει και μαζεύονται λόγω της τρίτης αξιολόγησης και των ενστάσεων που φαίνεται ότι βάζουν οι δανειστές. Η συνεδρίαση του Euro Working Group στις Βρυξέλλες δείχνει να άνοιξε αρκετά ζητήματα και ταυτόχρονα να μην έκλεισε την εκκρεμότητα της εκταμίευσης της υποδόσης των 800 εκ. ευρώ που είχε ξεμείνει από τη συμφωνία του Ιουνίου. Ενστάσεις των θεσμών υπάρχουν και για άλλα θέματα, όπως το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για τα εργασιακά, οι τράπεζες και η αξιολόγηση και οι συμβασιούχοι στο Δημόσιο.

Στην κυβέρνηση φοβούνται εξάλλου περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τις διαθέσεις του ΔΝΤ, παρά την έλευση της Κριστίν Λαγκάρντ στην Αθήνα στα τέλη του μήνα. Την ίδια στιγμή, η Κομισιόν δείχνει να αμφισβητεί ανοιχτά το success story Τσίπρα και το αφήγημα για έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία το ερχόμενο καλοκαίρι, μετά τη δήλωση του Επιτρόπου Μοσκοβισί ότι η Ελλάδα θα παραμείνει υπό αυστηρή επιτήρηση μέχρι να αποπληρώσει το 75% των δανείων που έλαβε από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης (σ.σ.: περίπου 176 δις ευρώ σήμερα), ακόμη και αν καταφέρει να βγει από τα μνημόνια.

Ο Μακρόν πάντως έκανε τη... δουλειά του. Και θετικά λόγια είπε για την ελληνική οικονομία και επιχειρηματικές συμφωνίες έφερε και υποσχέσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα έδωσε. Όλα αυτά, όμως, δεν φαίνεται να αρκούν, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη προβληματισμένος, αφού ψάχνει υποσχέσεις και παροχές και ο λογαριασμός... δεν βγαίνει.

 

Περισσότερα στην κατηγορία Ελλάδα >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης