Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Ελλάδα>Στον Λευκό Οίκο μέσω Ελληνικού

Στον Λευκό Οίκο μέσω Ελληνικού

elliniko tsipras trumpΜετά την απόφαση του ΚΑΣ και προς άγρα επενδύσεων, ο Τσίπρας ταξιδεύει στις ΗΠΑ.

Kανονικά θα προχωρήσει, όπως όλα δείχνουν, η επένδυση του Ελληνικού, μετά τη συμβιβαστικού χαρακτήρα απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Έτσι, η κυβέρνηση κατάφερε να πετάξει ένα από τα βάσανα που είχε στο κεφάλι της - και μαζί γλίτωσε από τις αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ουσιαστικά αντιτάσσονταν στην επένδυση.

Στόχος, άλλωστε, είναι η προσέλκυση και άλλων ανάλογων επενδύσεων, ούτως ώστε η οικονομία να μπορέσει να πάρει τα πάνω της και να υλοποιηθεί το όραμα Τσίπρα για έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία το ερχόμενο καλοκαίρι, με το τέλος του τρέχοντος προγράμματος στήριξης.

Για να φτάσουμε, ωστόσο, μέχρι εκεί, η κυβέρνηση πρέπει να ξεπεράσει ένα σωρό εμπόδια στο δρόμο της. Με κορυφαίο εξ αυτών την τρίτη αξιολόγηση, καθώς πλησιάζει η ώρα της αλήθειας. Οι εκπρόσωποι των θεσμών θα βρίσκονται στην Αθήνα από την επόμενη εβδομάδα και οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν, με το κομμάτι που μένει ανοιχτό να είναι το πιο δύσκολο: αυτό των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και όχι το δημοσιονομικό. Ούτως ή άλλως, η φοροδοτική ικανότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι γνωστό τοις πάσι ότι έχει εξαντληθεί και με το παραπάνω, άρα το μόνο που μπορεί να υπάρξει πλέον είναι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Την ίδια στιγμή, ερωτηματικό παραμένει η στάση του ΔΝΤ και το αν θα παραμείνει η όχι στο ελληνικό πρόγραμμα - κάτι που έχει άμεσες συνέπειες και ως προς τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δοθούν τα πρώτα σημάδια για τις διαθέσεις του Ταμείου κατά τη φθινοπωρινή του Σύνοδο, εντός των επομένων ημερών.

Στη λογική αυτή, αλλά και της προσέλκυσης επενδύσεων, ο Αλέξης Τσίπρας ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στις 17 και 18 Οκτωβρίου, έχοντας μεταξύ άλλων συνάντηση και με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Οι συμβολισμοί του συγκεκριμένου ταξιδιού είναι προφανείς, ακόμη και σε πολιτικό επίπεδο, αφού η ατζέντα των συνομιλιών θα είναι βαριά.

Περισσότερα στην κατηγορία Ελλάδα >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης