Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Ελλάδα>Xρήστος Κατσώτης: «Επίσημη ιδεολογία της Ε.Ε. ο αντικομμουνισμός»!

Xρήστος Κατσώτης: «Επίσημη ιδεολογία της Ε.Ε. ο αντικομμουνισμός»!

kke copyΟ βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης (βουλευτής ΚΚΕ Β’ Αθήνας) μιλά στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ

H εφημερίδα μας είχε πολύ έγκαιρα προειδοποιήσει για την ολισθηρή πορεία που σταδιακά ακολουθούσε η… «Ευρώπη των Λαών», αμέσως μετά την εξαφάνιση του υπαρκτού σοσιαλισμού από την ευρωπαϊκή ήπειρο. Αφιερώσαμε έναν πολύ μεγάλο όγκο άρθρων, αναλύσεων και ρεπορτάζ στην εντεινόμενη κάθε μέρα αντικομμουνιστική προπαγάνδα, την αναθεώρηση της Ιστορίας και το «κυνήγι μαγισσών». Παγιδεύσαμε τον φασίστα Σουηδό βουλευτή Γκόραν Λίμπλαντ και τον κάναμε να «ομολογήσει» ότι (κατά τη φασιστική άποψή του…) ακόμα και «η Γαλλική Επανάσταση ήταν ένα λάθος της Ιστορίας»!

Αυτοί οι άνθρωποι στον πυρήνα της ΕΕ και μια χούφτα όμοιοί τους στην Ελλάδα, ανέλαβαν εργολαβικά να «ανατάξουν» τα διδάγματα της πρόσφατης φοβερής ευρωπαϊκής Ιστορίας, μα πάνω απ’ όλα να χωρέσουν στο ίδιο βρόμικο τσουβάλι την ιδεολογία του επιστημονικού σοσιαλισμού -που έβγαλε απ’ το σκοτάδι εκατοντάδες εκατομμύρια «ξεχασμένων» ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, με πρώτη και καλύτερη τη μεγάλη Κϊνα- και το ναζισμό - φασισμό, δηλαδή τις θεωρίες της συστηματικής και επιστημονικής εξόντωσης εκατομμυρίων ανθρώπων με μαζικό και «επιστημονικό» τρόπο, για φυλετικούς και ιδεολογικούς λόγους!

Η πρόσφατη «περιπέτεια» με την άρνηση του Σταύρου Κοντονή να παραστεί στην αντικομμουνιστική φιέστα της Εσθονίας, αποκάλυψε ένα ακόμα αρνητικό γεγονός, ότι δηλαδή όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συντάχθηκαν με τον ευρωπαϊκό αντικομμουνιστικό εσμό και αποδοκίμασαν την -έστω και διστακτική-  στάση Κοντονή! Όπως πάντα, το ΚΚΕ βρίσκεται μαχητικά απέναντι σε αυτή την αχαρακτήριστη προσβολή της ιστορικής μνήμης, που αναφέρεται σε πολλά εκατομμύρια πραγματικών και όχι φανταστικών θυμάτων.

Απευθυνθήκαμε στον βουλευτή της περιφέρειάς μας Χρήστο Κατσώτη, ο οποίος και ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας. Σήμερα δημοσιεύουμε το πρώτο μέρος της συνέντευξης.

Πώς αντιμετωπίζει το ΚΚΕ την ανιστόρητη «εκδήλωση αντικομμουνιστικού μίσους» στην Εσθονία, αλλά και την εντεινόμενη προσπάθεια «ξαναγραψίματος της Ιστορίας»;

Η ΕΕ επιχειρεί να καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, την 23η Αυγούστου, ως την επονομαζόμενη «Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων». Στο πλαίσιο αυτό, η εσθονική προεδρία οργάνωσε την αντικομμουνιστική φιέστα. Η Εσθονία έχει το ΚΚ παράνομο, τους κομμουνιστές σε διωγμό, τις 400.000 από το 1,5 εκ. κατοίκους της χωρίς πολιτικά δικαιώματα («μη- πολίτες»!), ενώ την ίδια στιγμή αποδίδονται τιμές και δίνονται συντάξεις σε συνεργάτες των ναζί και τους πολιτικούς τους απογόνους.

Η αντικομμουνιστική σύναξη είχε στόχο την κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού και των πρωτόγνωρων κατακτήσεών του για τους εργαζόμενους, την παραχάραξη της Ιστορίας, την απαράδεκτη και ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού και τις θηριωδίες του. Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει σήμερα τα εκατομμύρια των ανθρώπων που θυσιάστηκαν στον τιτάνιο αγώνα για τη συντριβή του ναζισμού–φασισμού, με πρωταγωνίστρια τη Σοβιετική Ένωση και τον Κόκκινο Στρατό της. Παραποιούν την Ιστορία και επιδιώκουν να συσκοτίσουν την ιστορική πραγματικότητα, όπως γράφτηκε στις δεκαετίες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

kke1Οι διακηρύξεις, τα μεγάλα λόγια για «δημοκρατία», «ελευθερία» κ.λπ., διαψεύδονται από την πραγματικότητα που ζουν οι λαοί σε όλες τις χώρες της ΕΕ, σε όλες τις χώρες όπου κυριαρχεί ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής. Αυτή είναι «η ΕΕ που αλλάζει» του ΣΥΡΙΖΑ - και αλλάζει προς το αντιδραστικότερο, αυτή είναι «η Ευρώπη της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης» της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, είναι η ΕΕ των πολέμων και των επεμβάσεων, του ευρωστρατού, των εκατομμυρίων ανέργων και εξαθλιωμένων!

Με πρωταγωνιστή -τότε και σήμερα- τον Σουηδό ευρωβουλευτή ακροδεξιών πεποιθήσεων Γκόραν Λίμπλαντ, ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 μια συστηματική προσπάθεια ταύτισης του ναζισμού με τον κομμουνισμό. Πιστεύετε ότι η προσπάθεια «ξαναγραψίματος της Ιστορίας» σημειώνει πράγματι αξιόλογες «επιτυχίες»;

Στην ΕΕ, μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού, που αποτελεί προσωρινό πισωγύρισμα, άρχισαν πιο οργανωμένα να αξιοποιούν αρχικά διάφορες δυνάμεις ως λαγούς της κύριας επιλογής της ΕΕ του χυδαίου αντικομμουνισμού, της παραχάραξης της Ιστορίας.

Ο αντικομμουνισμός, η λεγόμενη εξίσωση του κομμουνισμού με τον φασισμό–ναζισμό, αποτελεί την επίσημη πολιτική και ιδεολογία της ΕΕ και συστηματικά, μεθοδικά προπαγανδίζεται, δικαιώνοντας τελικά το αποκρουστικό τέρας του ναζισμού και της μήτρας που τον γεννάει και τον θρέφει, το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα.

Στις «ελεύθερες» χώρες της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία) που πρωτοστατούν στην όλη επιχείρηση της ταύτισης, ο αντικομμουνισμός κυριαρχεί με κάθε λογής διώξεις στην αντίθετη άποψη και τα κομμουνιστικά σύμβολα. Οι απαγορεύσεις και το σύστημα που τις υπηρετεί, έχουν τη σφραγίδα και την υπογραφή της ΕΕ, ενώ την ίδια στιγμή αποδίδονται τιμές στους συνεργάτες των ναζί, τους κάθε είδους φασίστες, οι οποίοι σωστά διώκονταν επί σοσιαλιστικού συστήματος.

Όσα ανιστόρητα αντικομμουνιστικά ψηφίσματα κι αν προωθήσουν, όσες ΜΚΟ πλύσης εγκεφάλου κι αντικομμουνιστικά “μουσεία” κι αν ιδρύσουν με πακτωλό κονδυλίων, η απαράδεκτη εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού, το παιδί του καπιταλισμού, δεν θα περάσει.

Το 2009, όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές ψήφισαν κατά του επαίσχυντου αντικομμουνιστικού ψηφίσματος στο Ευρωκοινοβούλιο. Πώς κρίνετε τη σημερινή αλλαγή πλεύσης τους και την απόλυτη ταύτισή τους με τις νεοφασιστικές θέσεις της εσθονικής προεδρίας;

Παρά την παλινόρθωση του καπιταλισμού και την υποχώρηση του κομμουνιστικού κινήματος, μεγαλώνει η αμφισβήτηση των κομμάτων του Κεφαλαίου. Η ανατροπή αυτού του συστήματος, ως ανάγκη για την κοινωνική πρόοδο, είναι στο μυαλό και στα χείλη μιας μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας.

Το πολιτικό προσωπικό του Κεφαλαίου και στη χώρα μας, στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ και της αστικής τάξης, υλοποιεί ενιαία την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και του λαού με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους που ψηφίζει, οξύνοντας από την άλλη τον αντικομμουνισμό, προβάλλοντας τη βαρβαρότητα ως μονόδρομο. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση με άλλο ρόλο και τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, με τις όποιες διαφορές και τους ρόλους που παίζουν στον αντικομμουνιστικό οχετό, επιδιώκουν να δηλητηριάσουν εργατικές και ιδιαίτερα νεανικές συνειδήσεις που δεν γνωρίζουν πολλά για τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού.

Η εναλλαγή στην κυβέρνηση των κομμάτων του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ,ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και των εφεδρειών τους, οι κυβερνήσεις συνεργασίας και η ενιαία στρατηγική τους για την ικανοποίηση των αναγκών και των όρων ανάκαμψης των επιχειρηματικών ομίλων, η από κοινού ψήφιση του 3ου μνημονίου με τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους που προστέθηκαν σε όλους τους προηγούμενους, οξύνουν την φτωχοποίηση και τα αδιέξοδα του λαού, αναδεικνύουν την κοινή τους στρατηγική παρά τις μικροδιαφορές, αυξάνουν τις δυνατότητες συσπείρωσης και αγώνα για ριζικές ανατροπές.

Το ΚΚΕ, από την ίδρυσή του, προβάλλει την ανάγκη η εργατική τάξη να πάρει την εξουσία και να οργανώσει σχεδιασμένα την οικονομία, ικανοποιώντας τις όλο και πιο διευρυμένες ανάγκες του λαού. Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη ριζική αλλαγή που απαιτείται στην οικονομία και την εξουσία, συναντούν όλο και μεγαλύτερη αποδοχή από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Αυτό είναι που τους ανησυχούσε και τους ανησυχεί, γι’ αυτό επιδιώκουν με τον χυδαίο αντικομμουνισμό από τη μια, αλλά και από την άλλη με τον εκλεπτυσμένο από τους οπορτουνιστές, να σταθούν εμπόδιο στη συμπόρευση με το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που μπορεί με την εργατική τάξη μπροστά και τους συμμάχους της να οικοδομήσει τη νέα μορφή οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, που θα υπηρετεί τις ανάγκες των πολλών.

Περισσότερα στην κατηγορία Ελλάδα >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης