Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Ελλάδα>Αναμετράται με τον εαυτό της

Αναμετράται με τον εαυτό της

dimokratiki symparataxi1Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Την Κυριακή ανοίγουν οι κάλπες για την Κεντροαριστερά και θα αναδείξουν -όπως όλα δείχνουν- τους δύο επικρατέστερους για την ηγεσία του νέου φορέα, οι οποίοι θα αναμετρηθούν στον β’ γύρο των εκλογών μετά από μια εβδομάδα.

Η Φώφη Γεννηματά προβάλλει ως το απόλυτο φαβορί και από εκεί και πέρα -με τυχαία σειρά- Σταύρος Θεοδωράκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Καμίνης θα παλέψουν στήθος με στήθος για τη δεύτερη θέση. Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Ραγκούσης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Απόστολος Πόντας και Δημήτρης Τζιώτης τούς πλαισιώνουν, με καθέναν εξ αυτών να διεκδικεί με τις δικές του αξιώσεις και προσδοκίες την καταγραφή του ρόλου του στον νέο, υπό διαμόρφωση φορέα.

Οι υποψήφιοι ξεδίπλωσαν τη στρατηγική τους και πλέον το ζητούμενο για όλους είναι η επόμενη μέρα, ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός. Αν μπορούν, πρώτα απ’ όλα, να συμβιώσουν πολιτικά κάτω από την ίδια στέγη και να παραμείνουν ενωμένοι. Και αν μπορεί ο νέος φορέας που θα δημιουργηθεί να ανταποκριθεί στις συνθήκες τις εποχής και να δώσει πειστικές απαντήσεις απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μην καταλήξει παρακολούθημά τους. Αυτό είναι άλλωστε το ζητούμενο και για τον κόσμο που θα προσέλθει στις κάλπες την Κυριακή, αλλά και για τους περισσότερους από τους υποψήφιους αρχηγούς - αν όχι όλους.

Όλα αυτά, σε ένα πολιτικό σκηνικό όπου η ΝΔ από τη μια πλευρά διεκδικεί το «σοβαρό» κέντρο και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί για τον εαυτό του θέση εκφραστή της Κεντροαριστεράς, με την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει πλέον τον ιστορικό του κύκλο.

Στόχος είναι η συμμετοχή να πιάσει εξαψήφιο αριθμό, προκειμένου να δοθεί στην κοινωνία το μήνυμα της επανεκκίνησης του χώρου. Κοινώς, όσο περισσότεροι ψηφίσουν, τόσο πιο δυνατό το πολιτικό μήνυμα που θα εκπέμψει η Κεντροαριστερά. Σε διαφορετική περίπτωση, παραμονεύει η εσωστρέφεια…

Περισσότερα στην κατηγορία Ελλάδα >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης