Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Επικαιρότητα>Στην τελική ευθεία η επιστροφή των εισφορών στους συνταξιούχους

Στην τελική ευθεία η επιστροφή των εισφορών στους συνταξιούχους

eisfores syntaksiouxoi amarysiaΣτην επιστροφή παρακρατηθέντων εισφορών στους συνταξιούχους ρίχνουν το βάρος τους οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Εδώ και χρόνια τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή εφάρμοζαν τον Νόμο 2084 του 1992 εσφαλμένα, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάνουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά από τη σύνταξή τους. Και αυτό γιατί ο νόμος αναφέρει ότι η εισφορά υπέρ υγείας υπολογίζεται επί των καταβαλλόμενων συντάξεων και κατά συνέπεια η κράτηση για τον κλάδο ασθένειας θα πρέπει να γίνεται στο ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση των μνημονιακών μειώσεων.

Οι απώλειες για τους συνταξιούχους είναι μεγάλες και εκτιμάται ότι για καθένα συνταξιούχο φτάνουν έως και 3.000 ευρώ.

«Πιο σημαντική από τις πρόσφατες ρυθμίσεις είναι αυτή για την επιστροφή των κρατήσεων υπέρ υγείας στους συνταξιούχους», είπε σήμερα μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στο «Κόκκινο» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, συστήνοντας στους συνταξιούχους «να μην ανησυχούν καθόλου ... θα βγουν αυτόματα και θα επιστραφούν όταν γίνουν οι διαδικασίες υπολογισμού, της συγκέντρωσης των χρημάτων που είχαν κρατηθεί, κτλ ... να μην υπάρχει καμία ανησυχία. Έχει δρομολογηθεί η διαδικασία και θα ανακοινωθεί πότε θα διατεθούν οι σχετικές πιστώσεις».

Πηγή: www.newsbeast.gr

 

Περισσότερα στην κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης