Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Επικαιρότητα>Παραιτήθηκε από Μητροπολίτης ο Αμβρόσιος

Παραιτήθηκε από Μητροπολίτης ο Αμβρόσιος

mitropolitisΑνακοίνωσε την οριστική αποχώρησή του από τον εκκλησιαστικό θρόνο και ζήτησε γονατιστός συγνώμη από όσους στεναχώρησε ή πίκρανε.
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, ανακοίνωσε  την περασμένη Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 - παρουσία πιστών, κλήρου και επισήμων - την οριστική αποχώρησή του από τον εκκλησιαστικό θρόνο του, έπειτα από 40 ολόκληρα χρόνια αρχιερατείας του στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
Με δάκρυα στα μάτια γονάτισε την περασμένη Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 μπροστά στην Ωραία Πύλη του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Φανερωμένης Αιγίου και ζήτησε συγγνώμη απ’ όσους στενοχώρησε.
Σύμφωνα με το kalavrytanews.gr, στο τέλος της εξομολογητικής του ομιλίας, ο Αμβρόσιος, ζήτησε φανερά συγκινημένος συγγνώμη από όσους στεναχώρησε ή πίκρανε με λόγια και πράξεις του λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:
«Συγχωρήστε μου, σας παρακαλώ και σας ικετεύω, συγχωρήστε μου αδελφοί μου και παιδιά μου, τα λάθη μου, τις παραλείψεις μου, τις ατέλειες του χαρακτήρος μου! Και δοξάστε μαζί μου το Όνομά του Κυρίου μας» συμπληρώνοντας ότι «Όλα έχουν ένα τέλος και ήρθε η ώρα να ζήσω μαζί σας εδώ, στο Αίγιο και στα Καλάβρυτα, έξω από τα επίσημα».
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Μητροπολίτης κ.κ. Αμβρόσιος θα παραμείνει στη θέση του έως τα τέλη του 2018 και αμέσως θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διαδοχή του από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Πηγή: www.news.gr
 
Περισσότερα στην κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης