Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Επικαιρότητα>Στην Αθήνα ο Ταγίπ Ερντογάν

Στην Αθήνα ο Ταγίπ Ερντογάν

erdoganΣτην Αθήνα βρίσκεται σήμερα  Πέμπτη και αύριο Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη επίσκεψη Τούρκου προέδρου στην ελληνική πρωτεύουσα μετά από 65 χρόνια. Η ελληνική πλευρά σε αυτή την επίσκεψη διακρίνει μια μεγάλη ευκαιρία να τεθούν επί τάπητος σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις και την υιοθέτηση μιας ατζέντας που θα είναι επωφελής και για τις δύο χώρες.

Ο τούρκος πρόεδρος, λίγο πριν αναχωρήσει από την Άγκυρα με προορισμό την Αθήνα, φρόντισε να φανερώσει τις προθέσεις του, σημειώνοντας πως η Συνθήκη της Λωζάννης χρειάζεται επικαιροποίηση. «Όταν μιλάω για επικαιροποίηση, μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα, από το Α έως το Ω. Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με κάποια θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε» είπε ο κ. Ερντογάν, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης, μέσω ανακοίνωσης του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος σημείωσε ότι ο σεβασμός της Συνθήκης της Λωζάννης αποτελεί αδιαπραγμάτευτο λίθο των καλών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. 

Ο Ερντογάν θα έχει συναντήσεις με τους Προκόπη Παυλόπουλο, Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αύριο θα μεταωεί στη Θράκη.

Περισσότερα στην κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης