Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Επικαιρότητα>Από Δευτέρα η απόφαση για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό

Από Δευτέρα η απόφαση για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό

genikiΤην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί , τελικά, η απόφαση επί του αιτήματος της Κυβέρνησης για χορήγηση ή μη προσωρινής διαταγής που θα «παγώνει» την παροχή ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους που έφτασε στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην γείτονα.

Σήμερα, συζητήθηκε στο Διοικητικό Εφετείο  η σχετική αίτηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής οι νομικοί παραστάτες του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, τάχθηκαν υπέρ της άποψης ότι πρέπει να χορηγηθεί η προσωρινή διαταγή για λόγους δημοσίου συμφέροντος προκειμένου να μην διαταραχθούν οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Από την πλευρά των δικηγόρων του Τούρκου αξιωματικού επισημάνθηκε ότι η απόφαση χορήγησης ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου είναι πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ανατραπεί ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου. Επιπλέον υπογράμμισαν πως η Ελληνική πολιτεία  έχει υποχρέωση να προστατεύει ανθρώπους που καταφεύγουν σε αυτή λόγω κινδύνων, βασανιστηρίων ή και της ίδιας  τους της ζωής από αλλά κράτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να προσδιοριστεί και η συζήτηση επί του αιτήματος αναστολής της απόφασης της Επιτροπής Ασύλου.

Πηγή: www.news.gr

 

 

 

Περισσότερα στην κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης