Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Επικαιρότητα>«Όχι» από Σαμαρά και Αβραμόπουλο στην προανακριτική της Novartis

«Όχι» από Σαμαρά και Αβραμόπουλο στην προανακριτική της Novartis

avramo samarasΤην απόφασή του να μην παραστεί στη συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης κάνει γνωστή ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή που απέστειλε σήμερα στην ειδική επιτροπή.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής,

Δεν προτίθεμαι να παραστώ στη συνεδρίαση της Επιτροπής σας την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018.

Δεν με αφορούν κομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις οι οποίες συνιστούν έναν ακόμη κρίκο στην ουσιαστική συγκάλυψη της σε βάρος μου σκευωρίας. Σκευωρία η οποία οργανώθηκε και υλοποιείται από τη γνωστή σε όλους γελοία συμμορία. Απαιτώ άλλωστε την ουσιαστική διερεύνηση της όλης υπόθεσης, με εξέταση όλων των μαρτύρων και όλων των στοιχείων.

Διατηρώ αυτονόητα το δικαίωμά μου να εκφέρω την άποψή μου, σε περίπτωση που εισέλθετε στην ουσία της υπόθεσης μετά την κατάθεση των μαρτύρων».

Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό , την απόφασή του να μην παραστεί στη συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης έκανε γνωστή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, με επιστολή που απέστειλε σήμερα στην ειδική επιτροπή.

«Μετά την αποχώρηση από τις εργασίες της Επιτροπής του συνόλου των βουλευτών όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων, οι παραμένοντες στην επιτροπή βουλευτές, ταυτίζονται απολύτως με εκείνους οι οποίοι υπέγραψαν την πρόταση κατηγορίας και κατά συνέπεια η επιτροπή έχει απωλέσει με αυτήν την σύνθεση, την νομιμοποίηση η οποία παρασχέθηκε σ'αυτήν με την απόφαση της Ολομέλειας της βουλής για το διορισμό της, εις την οποία προβλέπεται η εκπροσώπηση όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Αβραμόπουλος.

Όπως προσθέτει σε άλλο σημείο της επιστολής, «δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν κατά παραβίαση κάθε δικονομικού και ουσιαστικού κανόνα.  

Την πρόθεσή τους επίσης να μην παραστούν  στη συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης έχουν κάνει ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο  πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Περισσότερα στην κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης