Κάθε εβδομάδα, ο πολυβραβευμένος chef Ector Botrini μαγειρεύει μαζί μας, δικές του συνταγές. Σήμερα τρώμε «Γαρίδες με λαρδί και σάλτσα από φασόλια».
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΛΑΡΔΙ & ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΦΑΣΟΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τις ουρές από τις γαρίδες και τις τυλίγουμε με το λαρδί. Τις βάζουμε πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και κάτω από κάθε γαρίδα βάζουμε 2-3 φυλλαράκια από το δεντρολίβανο. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180°.
Περνάμε στο μίξερ τα φασόλια μαζί με το ελαιόλαδο, ελέγχουμε για αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και σερβίρουμε τις γαρίδες ζεστές με τη σάλτσα από τα φασόλια.
H μαγειρικη και o παραγοντας «εκπληξη»
«Θα σου μιλήσω για τη μαγειρική φέρνοντάς σου ένα απλό παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι σου αρέσει ο Μπετόβεν, έτσι; Πας, παίρνεις ένα CD με μουσική του, το βάζεις σπίτι, το ακούς και όλα μια χαρά. Το ξέρεις από πριν το αποτέλεσμα, γιατί σου αρέσει ο Μπετόβεν. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με έναν πίνακα που σου αρέσει να κοιτάς. Στη μαγειρική, όμως, υπάρχει πάντα ο παράγοντας έκπληξη, ο παράγοντας βελτίωση, το ξάφνιασμα. Επίσης, στη μαγειρική είναι παρούσες όλες οι αισθήσεις σου. Από την ακοή μέχρι την όραση και από την όσφρηση μέχρι τη γεύση.
Το Botrini’s
Σε μας μπορεί κανείς να φάει και με 35 και με 40 ευρώ το άτομο. Από κει και πέρα, όλα έχουν να κάνουν με το τι ζητάει κανείς. Όταν σε ένα πιο οικονομικό εστιατόριο χρειάζεσαι 20 με 25 ευρώ, καταλαβαίνεις ότι τα 15 ευρώ διαφορά, αν είναι να το εξαργυρώσεις σε ποιότητα, δεν είναι κάτι τόσο τρομερό. Εντάξει, δεν θα το κάνεις κάθε μέρα. Αλλά έρχεται ο κόσμος σταθερά, κυρίως σε ειδικές περιστάσεις, στα γενέθλιά του, στις γιορτές, σε κάποια επέτειο. Είναι μία εμπειρία διαφορετική, που την χαίρεσαι μοναδικά
Who am I?
Είμαι αυστηρός. Μου αρέσει η ακρίβεια και η συνέπεια στην κουζίνα, δεν θέλω να βλέπω τσαπατσουλιές, εκνευρίζομαι. Είμαι, επίσης, παρορμητικός και ευαίσθητος…