Στην κουζίνα με τον Botrini
Κάθε εβδομάδα, ο πολυβραβευμένος chef Ector Botrini μαγειρεύει μαζί μας, δικές του συνταγές. Σήμερα τρώμε «ρολό αρνί γεμιστό με φέτα και μυρωδικά».
Υπάρχει τέλεια συνταγή; Προσωπικά νομίζω ότι δεν υπάρχει τέλεια συνταγή. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι αν ο Θεός ήταν μάγειρας, θα ήταν ο καλύτερος του κόσμου με τόσα υλικά που μας έδωσε. Το σίγουρο είναι ότι η μαγειρική από τότε που γεννήθηκε μέχρι σήμερα εξελίσσεται συνεχώς και αυτό είναι το σωστό. Προσωπικά νομίζω ότι δεν υπάρχουν καλές ή κακές συνταγές. Υπάρχουν καλοί ή κακοί μάγειρες. Γι’ αυτό λοιπόν ανασκουμπώστε τα χέρια και γίνετε καλοί μάγειρες.
ΥΛΙΚΑ
• 1 μπούτι αρνί ανοιχτό και ξεκοκαλισμένο
• 1 ποτήρι κόκκινο κρασί syrah ή cabernet sauvignon
• 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες ολόκληρες σκόρδο ψημένες στο φούρνο
• 1 κουταλιά σούπας φρέσκια ρίγανη
• 1 κουταλιά σούπας βασιλικό
• αλάτι – πιπέρι
• 350 – 400 γρ. φέτα τριμμένη
• 1 πιπεριά μεγάλη φλωρίνης ψημένη στο φούρνο και κομμένη σε λωρίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη και το βασιλικό. Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά και ρίχνουμε πάνω στο αρνί. Σκεπάζουμε ύστερα το αρνί και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Παίρνουμε το ψημένο σκόρδο, το πλάθουμε αφού έχει μαλακώσει και το προσθέτουμε στη φέτα ανακατεύοντας. Βγάζουμε το αρνί από τη μαρινάτα, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, την πιπεριά και τη φέτα με το σκόρδο από πάνω. Κλείνουμε το μπούτι αρνί, το κάνουμε ρολό και το δένουμε. Βάζουμε στη συνέχεια το αρνί σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγη από την αρχική μαρινάτα που έχει περισσέψει. Ψήνουμε για 10 λεπτά σε πολύ δυνατή θερμοκρασία σε προθερμασμένο φούρνο για να κάνει κρούστα και ύστερα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Μόλις είναι αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί και κόβουμε σε φέτες. Αν θέλουμε έχουμε προσθέσει από πριν στο φούρνο πατάτες.